home design

Πανηγυρίζουν στο «Ανάπλι Εμπρός»: Tο Πάρκο Κολοκοτρώνη σώθηκε από την νεοβαρβαρότητα

Ομόφωνα εγκρίθηκε η τέταρτη μελέτη για το ιστορικό πάρκο η οποία περιλαμβάνει πιο ήπιες παρεμβάσεις στο μνημείο.

«Μια εξαιρετικά σπουδαία ημέρα η χθεσινή για την πόλη μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, το μνημείο της νεότερης ιστορίας του Ναυπλίου, το Πάρκο Κολοκοτρώνη σώθηκε από την νεοβαρβαρότητα». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός», κάνοντας λόγο για ευτυχές τέλος των αγώνων για το ιστορικό πάρκο της πόλης.

Όπως σημειώνει η τοπική παράταξη:

«Τα αδιανόητα για τις θύμησές μας σχέδια της δημοτικής αρχής για την αλλαγή του αρχιτεκτονικού σχεδίου του Πάρκου, για να πέσουν τσιμέντα, για να μειωθεί η έκτασή του, για την κατασκευή κερκίδων έλαβαν οριστικά τέλος.

Και να μην υπήρχε η δημοτική παράταξη “Ανάπλι εμπρός!” θα έπρεπε να είχε εφευρεθεί. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι εμείς με την συμπαράσταση σχεδόν όλης της Ναυπλιακής κοινωνίας αποτρέψαμε το έγκλημα στην πόλη. Κινητοποιήσεις, προσφυγές, ανακοινώσεις, αναρτήσεις και τελικά η μεγάλη δικαίωσή μας να κηρυχθεί με δικιά μας αίτηση και με δικό μας πλήρη φάκελο που υποβάλαμε το Πάρκο ως μνημείο της νεότερης ιστορίας της χώρας!!! Η κοινωνία συμπαραστάθηκε και αυτό μας έδωσε την μεγάλη δύναμη για τον επίπονο και μακρόχρονο αγώνα. Γνωρίζουμε άριστα ποιες δυνάμεις και ποιοι πολίτες ήσαν ενεργοί δίπλα μας και βοήθησαν ουσιαστικά. Τους ευχαριστούμε. Η πόλη πρέπει να τους ευχαριστεί.

Χθες στο Τοπικό Συμβούλιο εγκρίναμε ομόφωνα την τέταρτη μελέτη, που σέβεται το μνημείο και την αρχιτεκτονική του. Αναζωογονεί το πάρκο και το κάνει πολύχρωμο με ευωδιαστές οσμές ανθέων. Που το φωτίζει διακριτικά. Ο,τι δηλαδή ζητούσαμε από την αρχή και τότε μας αποκαλούσαν “ψεκασμένους”. Όμως τελικά αναγκάσθηκαν να  ακολουθήσουν αυτό για το οποίο οι “ψεκασμένοι” αγωνιζόντουσαν Είμαστε πανευτυχείς διότι δικαιωθήκαμε. Έστω και αν η αναγέννηση του Πάρκου καθυστέρησε επί τριετία. Και αποκαλύπτουμε ότι ενεργοί πολίτες που είχαν έντονα αντιταχθεί στις προηγούμενες μελέτες ήσαν αυτοί που βοήθησαν για την διενέργεια της τελευταίας ορθής μελέτης. Ίσως η δημοτική αρχή να μην το γνωρίζει αλλά τα ντοκουμέντα υπάρχουν!!! Εμείς συμπαραστάτες σε κάθε σωστό και αντίθετοι σε κάθε έγκλημα.

Η μελέτη αυτή δεν θα ερχόταν προς ψήφιση εάν είχε προχωρήσει οποιαδήποτε από τις προηγούμενες τρεις μελέτες. Και οι τοπικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ουδόλως δημόσια αντέδρασαν στις τρεις προηγούμενες μελέτες και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που υπερψήφισαν τις μελέτες αυτές δεν θα είχαν την δυνατότητα να λάβουν σήμερα την ορθή απόφαση. Πως νιώθουν άραγε;

Και αυτή την φορά όλα σχεδόν γίνονται με την σωστή σειρά. Εγκρίσεις από τις υπηρεσίες, από το Τοπικό Συμβούλιο, από την Επιτροπή Ποιότητα ζωής και στο τέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση. Αυτά λέγαμε και στις προσφυγές μας από την πρώτη στιγμή. Αλλά η ξεροκεφαλιά δεν είχε όρια. Επιτέλους με το ζόρι αποδέχθηκαν την νόμιμη οδό. Η μόνη μας ένσταση είναι στο ότι τα σχέδια αυτά που είχαν προωθηθεί για έγκριση μας τα κρατούσαν εφτασφράγιστο μυστικό και δεν μας τα έδιναν παρά την επίσημη έγγραφη αίτηση που είχαμε υποβάλει. (Η κρυψίνοια μέχρι το τέλος!!)

Ελπίζουμε και στην χρηματοδότηση του έργου για την αναζωογόνηση του μνημείου, όπως όλη η κοινωνία το επιθυμεί.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι εμείς είμαστε για το αύριο της πόλης που όμως σέβεται το παρελθόν μας. Ότι δεν είμαστε οι αρνητές, όπως θέλουν να μας εμφανίσουν. Άλλοι είναι οι αρνητές σε κάθε τι που προτείνει η αντιπολίτευση.

Ελπίζουμε ότι, με την ολοκλήρωση των έργων, θα γίνει επί τόπου και μια δημόσια παρουσίαση των σχεδίων του μέγιστου Έλληνα αρχιτέκτονα (και συντοπίτη μας για κάποια χρόνια) Δημήτρη Πικιώνη για το Πάρκο Κολοκοτρώνη και για την ευρύτερη περιοχή που το “Ανάπλι εμπρός!” με τις ενέργειές του ανακάλυψε. Ούτε για τα σχέδια αυτά έχουν ενδιαφερθεί έστω και στο ελάχιστο».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version