home design 800x400

Ερμιονίδα: Ανοίγει ο δρόμος για την βελτίωση της βιολογικού

Ανδριανός: Υπεγράφη η ένταξη του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Κρανιδίου

Μετά από 8 μήνες από την κατάθεση της πρότασης από τον Δήμο Ερμιονίδας, στην Ελλάδα του 2021, χρειάστικε η παρέμβαση βουλευτή για να ενταχτεί το έργο! Με δήλωσή του ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός ανέφερε:

«Σε σχετική επικοινωνία που είχα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα ενημερώθηκα ότι εντάχθηκε στην πρόσκληση 2 του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’ το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Κρανιδίου προϋπολογισμού, 2.523.000 ευρώ».

Αναβάθμιση Υποδομών  Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης Αστικών Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Ερμιονίδας

Η πρόταση του Δήμου Ερμιονίδας που είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο στο «Αντώνης Τρίτσης» ζητούσε μεταξύ άλλων: να χρηματοδοτηθούν & να εκπονηθούν μια σειρά από μελέτες διαφόρων κατηγοριών, για την αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων στις Δ.Ε. Κρανιδίου και Ερμιόνης, Επανασχεδιασμός για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Μονάδων

Αντικατάσταση Η/Μ και λοιπού παρωχημένου εξοπλισμού, αξιολογώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις

Η πρόταση περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση μελετών που απαιτούνται (τοπογραφικές, υδραυλικές, περιβαλλοντικές, γεωτεχνικές, Η/Μ, Στατικές, Χημικοτεχνικές) για την υλοποίηση των έργων συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων των κοινοτήτων Ηλιοκάστρου, Διδύμων και Φούρνων.

Σχόλια

Exit mobile version