home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νυμφαίο: Μισο – αποκλεισμένο από πτώσεις δέντρων / Εκτεταμένες ζημιές στον Αρκτούρο (Pics)

Το λίγο χιόνι βάρυνε τα δέντρα και έπεσαν κλείνοντας δρόμους και δημιουργώντας προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία
Πτώσεις δέντρων στο Νυμφαίο 20211017

Η μικρή χιονόπτωση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στάθηκε ικανή να βαρύνει τα δέντρα στη Δυτική Μακεδονία και να δημιουργήσει προβλήματα που παραμένουν ακόμα άλυτα. Μισο-αποκλεισμένο παραμένει το Νυμφαίο, αφού ο ένας από τους δύο δρόμους που οδηγούν στο γραφικό ορεινό χωριό της Φλώρινας παραμένει κλειστός από πτώσεις δέντρων. Κλειστός για τους επισκέπτες παραμένει και το καταφύγιο Αρκτούρος, αφού έχουν γίνει εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία.

Πτώσεις δέντρων στο Νυμφαίο 20211017
ΦΩΤΟ anagnostis / Πτώσεις δέντρων στο Νυμφαίο

Τα πρώτα χιόνια είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν πολλά δέντρα και να έχει κλείσει εδώ και μέρες ο δρόμος από Άνω Υδρούσα προς Νυμφαίο, παραμένοντας ωστόσο ανοιχτή η πιο γνωστή και κύρια διαδρομή από τον Αετό. Περνώντας κανείς την Άνω Υδρούσα στη μέση του πουθενά συναντά κώνους που αποτρέπουν την κυκλοφορία. Τα δέντρα που έχουν πέσει στο οδόστρωμα είναι πολλά και δεν μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα, που έρχονται από τη Φλώρινα.

Εντωμεταξύ δέντρα έχουν πέσει και μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου, γνωστό ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Στο Νυμφαίο ακόμα υπολειτουργούσαν το Σαββατοκύριακο οι ξενώνες και τα καταστήματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του anagnostis, από σπασμένα κλαδιά δέντρων μέσα στο Νυμφαίο.

Ζημιές στον Αρκτούρο

Παράλληλα παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες και το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας Αρκτούρος, στο Νυμφαίο, όπου και εκεί έχουν γίνει ζημιές από πεσμένα δέντρα. Η προειδοποιητική πινακίδα αναφέρει μάλιστα ότι έχουν γίνει εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία και καλούνται οι επισκέπτες να μην πλησιάζουν για λόγους ασφαλείας.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Αρκτούρος «Λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση, το Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Κανονικά θα λειτουργούν το Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας και το Καταφύγιο Λύκου & Λύγκα».

Για έσπασαν τα δέντρα

Σύμφωνα με τους ντόπιους η χιονόπτωση ήταν μικρή, αφού μόλις 5 πόντους χιόνι έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στο Νυμφαίο.

Ζημιές από πτώσεις δέντρων στον Αρκτούρο Νυμφαίου 20211017
ΦΩΤΟ anagnostis / Σπασμένοι κορμοί δέντρων

Όμως – όπως λένε στο anagnostis – τα δέντρα ήταν βρεγμένα και έχουν ακόμα τα φύλλα τους. Κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, αλλά και μετά, δεν φύσηξε παράλληλα καθόλου, με αποτέλεσμα όλο το χιόνι να …καθίσει πάνω στα δέντρα και να παγώσει γρήγορα, με αποτέλεσμα τα κλαδιά να μην αντέξουν το βάρος και να σπάσουν, δημιουργώντας προβλήματα. Να σημειωθεί ωστόσο ότι σε πολλές περιπτώσεις ξεριζώθηκαν από το βάρος του πρώτου χιονιού και ολόκληρα δέντρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis