home design 800x400

Τεχνικές και πρακτικές Προικοθηρίας από τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης!

Επική γκάφα σε ΦΕΚ! Μπέρδεψαν την ιερακοθηρία (κυνήγι με γεράκια) με την… προικοθηρία!

Τεχνικές και πρακτικές Προικοθηρίας φαίνεται ότι ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4574/2-10-2021 και υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης. Φυσικά δεν πρόκειται για παρά για μία επική γκάφα, για την οποία ευθύνη φαίνεται να έχουν η κεκτημένη ταχύτητα και ο δαίμων του τυπογραφείου. Στην πραγματικότητα η ΚΥΑ αφορούσε σε θέματα σχετικά με την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην χρησιμοποίηση γερακιών στο κυνήγι.

Στο κείμενο της απόφασης ορίζονται ζητήματα που αφορούν τόσο τα πτηνά που πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο και την εκπαίδευση που πρέπει να έχουν οι ιερακοθήρες (γερακάρηδες) συνθέτοντας το ισχύον πλαίσιο για την ιερακοθηρία.

Αυτή η τελευταία λέξη όμως φαίνεται ότι μπέρδεψε τους συντάκτες του ΦΕΚ οι οποίοι εκ παραδρομής στο άρθρο 6 αντί για ιερακοθηρία (κυνήγι με γεράκια) έγραψαν «προικοθηρία».

Γράφει χαρακτηριστικά το επίμαχο εδάφιο: «γ. Ανάπτυξη στους εκπαιδευομένους των εφαρμοζόμενων τεχνικών και πρακτικών προικοθηρίας, ανάλογα με το επίπεδο χειριστή για το οποίο αξιολογούνται και ενημέρωση αναφορικά με την υποχρέωση τήρησης των όρων ευζωίας των θηρευτικών πτηνών».

Σημειωτέον ως προικοθηρία ορίζεται ως «η επιδίωξη γάμου με γυναίκα που να διαθέτει μεγάλη προίκα». Το λάθος εντόπισε και δημοσιοποίησε στο Facebook ο δημοσιογράφος, Γιώργος Λιάλιος.

Σχόλια

Exit mobile version