home design 800x400

Με συγχωνεύσεις απαντά το Υπουργείο Παιδείας στα κενά στα σχολεία

Συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι το υπουργείο προωθεί τον περιορισμό τμημάτων και θέσεων, δημιουργώντας πολυπληθέστερα τμήματα

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών εκπαιδευτικών το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία όλης της χώρας προβλέπει τον περιορισμό τμημάτων και θέσεων, δημιουργώντας πολυπληθέστερα τμήματα. Από την πλευρά του όμως το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να διογκωθούν και άλλο τμήματα που έχουν ήδη μεγάλο αριθμό μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, καταγράφονται ήδη αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων καθώς η πρόθεση του Υπουργείου φαίνεται ότι αφορά εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων.

Ήδη έχουν γίνει αρκετές αναστολές λειτουργίας σχολείων διαφόρων βαθμίδων και στην Πελοπόννησο ενώ οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ζητούν να μην συγχωνευθούν άλλα σχολεία, όπως στην ΚέρκυραΖάκυνθο και Ηλεία που θα «ανεβάσουν» τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και θα δυσκολέψουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχόλια

Exit mobile version