home design

Ερμιονίδα: Γιατί ο Τάσος Τόκας μιλά για δικαίωση

«Κόλαφος για τη Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας η δικαίωση της ΝΕΔΥΠΕΡ για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής».

«Δικαίωση της ΝΕΔΥΠΕΡ και κόλαφος κατά της δημοτικής αρχής του Δήμου μας αποτελεί η αποστολή της Πρόσκλησης της 33ης τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας προς την ΝΕΔΥΠΕΡ, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Κάτι που άργησε περισσότερο από 2 χρόνια». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Τόκας. Και συνεχίζει:

«Ως γνωστό για το σοβαρό θέμα της μη ενημέρωσής μου για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, είχα αποστείλει έγγραφο-καταγγελία στις 17 Ιουνίου 2021 προς το Υπ. Εσωτερικών και την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για τον παράνομο αποκλεισμό της ΝΕΔΥΠΕΡ από την ενεργό συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου Ερμιονίδας ( Οικονομική και Ε.Π.Ζωής)

Περιέργως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας επέμενε (είχε ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος) και πεισματικά αρνιόταν να καταλάβει ότι είναι δικαίωμα της παράταξής μου σύμφωνα με τον Ν. 4623/2019 στον οποίο ορίζεται ότι : «Κατά τις συνεδριάσεις των επιτροπών δύναται να παρίσταται χωρίς δικαίωμα ψήφου ένας δημοτικός σύμβουλος από κάθε παράταξη που δεν εξέλεξε μέλος σε αυτές κατά το άρθρο 74.». Την απάντηση για το θέμα αυτό την είχε δώσει η Αποκεντρωμένη και την γνώριζε ο Δήμαρχος, αλλά μάλλον έκανε ότι μπορούσε για να μην συμμετέχω στις επιτροπές.

Όταν στις 8 Φεβρουαρίου 2021 σε άρθρο μου με τίτλο ” ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ” έκανα λόγο για την υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας στον Δήμο μας, η δημοτική αρχή μίλησε για υπερβολές.

Όμως επί της ουσίας και επί σχεδόν 2 χρόνια, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, η παράταξή μας (παρά τις προσπάθειές μου) δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις συνεδριάσεις ιδίως της Οικονομικής Επιτροπής η οποία με τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει διοικεί ουσιαστικά τον Δήμο Ερμιονίδας!!

Δικαίωση λοιπόν της παράταξής μας, με την οποία θα εξακολουθήσουμε να μαχόμαστε με στόχο την προστασία των συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας και των δημοτών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version