home design

Άργος: Γιατί φωταγωγήθηκε μπλε το παλιό δημαρχείο

Ένα συμβολικό μήνυμα θέλησης και σιγουριάς, στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το Άργος.

Ένα συμβολικό μήνυμα θέλησης και σιγουριάς για όσους αντιμετωπίζουν την δυσλεξία στην καθημερινότητά τους, στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου από το Άργος.

Το παλιό δημαρχείο φωταγωγήθηκε από τον Δήμο Άργους Μυκηνών με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία, με στόχο να αναδειχθεί πως η δυσλεξία -όταν είναι γνωστή η ύπαρξη της και αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά- όχι μόνο δεν είναι μειονέκτημα αλλά μπορεί να αποδειχθεί θείο δώρο.

Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει η ίδια η ζωή, καθώς είναι εντυπωσιακός ο κατάλογος των προσωπικοτήτων που αντιμετωπίζοντας την δυσλεξία διέπρεψαν στο τομέα τους και έχουν προσφέρει απεριόριστα στο κοινωνικό σύνολο. Λεονάρδο Ντα Βίντσι, Αλμπερτ Αϊνστάιν, Τζον Λένον, Γουώλτ Ντίσνεϊ, Μπιλ Γκέιτς, Πάμπλο Πικάσο είναι μερικοί μόνο από εκείνους που έδωσαν ένα ξεχωριστό αγώνα απέναντι στη δυσλεξία, δημιουργώντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον.

Βελτίωση με έγκαιρη διάγνωση

Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή, αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εμφανίζεται σε ποσοστό 10% με 15% στο παγκόσμιο πληθυσμό. Βελτιώνεται σημαντικά όταν γίνεται η διάγνωση της έγκαιρα και σωστά, αλλά -όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής – «το χθες είναι προτιμότερο από το σήμερα και αυτό από το αύριο».

«Η Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, μακριά από ταμπέλες και διακρίσεις. Η δυσλεξία απασχολεί χιλιάδες οικογένειες που χρειάζονται μόνο στήριξη και τη δυνατότητα να μετατρέψουν το πρόβλημα σε ευκαιρία. Την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες των ανθρώπων που το αντιμετωπίζουν. Στέλνουμε το μήνυμα για τη ζωή πέρα από κάθε κοινωνικό αποκλεισμό. Δουλεύουμε για μία κοινωνία που αγκαλιάζει τους πάντες» τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version