home design 800x400

Απειλείται η βιωσιμότητα των πηγών της Λέρνης

Το κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών της Ελληνικής Λύσης για το θέμα των πηγών της Λέρνης.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Απειλείται η βιωσιμότητα των πηγών της Λέρνης

Kαθώς δεν υλοποιήθηκαν τα σχέδια διαχείρισης του 2013 και του 2016, σύμφωνα με τα οποία θα εκσυγχρονίζονταν τα δίκτυα ύδρευσης, η βιωσιμότητα των πηγών της Λέρνης απειλείται. Η «Ελληνική Λύση» κατέθεσε ερώτηση για το θέμα της Λέρνης στους αρμόδιους υπουργούς και αν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης, τελικά, η υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης για τη βιωσιμότητα των πηγών.

Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

Σύμφωνα με αναρτήσεις σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, και σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της «Δ.Ε.Υ.Α.Ν.», αναφορικά με την υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και κατ’ επέκταση την αποφυγή της χρήσης του προς πόση, πληροφορηθήκαμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της Αργολίδας υδροδοτείται από τις πηγές της Λέρνης στην Αργολίδα. Η βιωσιμότητα όμως των πηγών απειλείται, καθώς, δεν υλοποιήθηκαν τα σχέδια διαχείρισης του 2013 και του 2016, σύμφωνα με τα οποία θα εκσυγχρονίζονταν τα δίκτυα ύδρευσης, θα γινόταν καθορισμός ζωνών προστασίας των υδροληπτικών έργων επιφανειακών υδάτων και σύνταξη Σχεδίων Ασφάλειας Νερού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης του 2016, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των πηγών της περιοχής της Λέρνης στην Αργολίδα, που τροφοδοτούν με πόσιμο νερό τους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών;

Σχόλια

Exit mobile version