home design 800x400

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Οι υπάλληλοι επιλέγουν τους εκπροσώπους τους

Εκλογές στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προκήρυξε εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων, μονίμων και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ κα Β΄ βαθμού Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ψηφοφορία είναι άμεση, καθολική και μυστική.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Ημερομηνία διενέργειας των εκλογών ορίζεται η 29 Οκτωβρίου για τους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας και πέντε τουλάχιστον ημέρες νωρίτερα, θα διενεργηθούν οι αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες για τους υπαλλήλους των περιφερειακών υπηρεσιών, σε ημερομηνία που καθορίζεται από τους προέδρους των αντίστοιχων ανά Περιφερειακή Ενότητα Εφορευτικών Επιτροπών των εν λόγω υπηρεσιών, αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων της περιφερειακής υπηρεσίας και κοινοποιείται αποδεδειγμένα, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους υπηρετούντες υπαλλήλους αυτών.

Η ψηφοφορία γίνεται ενώπιον τριμελών εφορευτικών επιτροπών σε τμήματα που συγκροτούνται προκειμένου οι εκλογές να μην υπερβαίνουν τους 150, κατά τα διαλαμβανόμενα και τις προϋποθέσεις στις υπό στοιχείο 9 του προοιμίου της παρούσας εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών κατ’ εφαρμογή των σχετικών ΚΥΑ, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοιού COVID19.

Η ψηφοφορία για τους εκτός έδρας υπαλλήλους καθώς και τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε άλλους φορείς, γίνεται δια αλληλογραφίας. Μπορούν ωστόσο να ψηφίσουν αυτοπροσώπως αν το επιθυμούν.

Η ψηφοφορία για όσους ψηφίσουν αυτοπροσώπως διαρκεί μία ημέρα ήτοι την 29/10/2021, ή αντίστοιχα την ημερομηνία που θα διενεργηθούν οι εκλογές από τις περιφερειακές υπηρεσίες, από την 8η πρωινή μέχρι και την 5η μεταμεσημβρινή ώρα.

Η ψηφοφορία γίνεται αυτοπροσώπως με την αστυνομική ταυτότητα ή το βιβλιάριο ασθενείας ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία των ψηφοφόρων.

Σχόλια

Exit mobile version