home design

Σεισμός στην Κρήτη: Αναφορές για εγκλωβισμένους και τραυματίες

Ήδη στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό

Τρεις τουλάχιστον είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια σπιτιών στο Αρκαλοχώρι μετά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

Ήδη στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία καθώς και στον Πατσίδερο. Μάλιστα, αρκετοί φαίνεται να είναι και οι τραυματισμένοι άνθρωποι στις γύρω περιοχές.

Την ίδια ώρα κατέρρευσε η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εάνς εργάτης εκκλησίας, ο οποίος καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η ΕΜΑΚ που τον απεγκλώβισε.

Πληροφορίες από αθηναϊκά ΜΜΕ μιλούν για νεκρό εργάτη μεταξύ των απεγκλωβισμένων, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα μέχρι αυτή την ώρα.

Οι πρώτες εικόνες

Πανικός επικρατεί τόσο στο Αρκαλοχώρι όσο και στο Ηράκλειο από κατοίκους που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια στο Αρκαλοχώρι με τους φορείς να βρίσκονται σε μία διαδικασία μίας πρώτης αυτοψίας.

Αναστάτωση υπάρχει στα σχολεία καθώς πολλοί γονείς τηλεφωνούν να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους ενώ πολλοί μεταβαίνουν στα σχολεία προκειμένου να τα παραλάβουν.

Σε πολλά σχολεία τα παιδιά κάθονται στις κερκίδες, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό με τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν οδηγίες από την πολιτική προστασία για το τί θα γίνει από εδώ και πέρα.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λυκεία και κάθε σχολική δομή στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κλείνουν μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου.

Με πληροφορίες από το cretalive.gr & cretapost.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version