home design 800x400

Kρήτη-Σεισμός: Νεκρός ο εργάτης που καταπλακώθηκε από τον τρούλο

Εννέα τραυματίες από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Τραγωδία στην Κρήτη, καθώς ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε το Ηράκλειο και ολόκληρο το νησί αφήνει πίσω του θύματα, αφού όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο εργάτης που βρισκόταν στην εκκλησία στο Αρκαλοχώρι και καταπλακώθηκε από τον τρούλο είναι νεκρός.

Τη στιγμή που “χτύπησαν” τα 5,8 Ρίχτερ ο εργάτης βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, της οποίας κατέρρευσε ο τρούλος και τον καταπλάκωσε. Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Φαίνεται ότι ο άτυχος άνδρας ηλικίας 65 ετών είχε μπει μέσα στην εκκλησία για να δει το γιο του που ήταν ο εργολάβος όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε την περιοχή.

Σε άλλη περιοχή, στο τσακ γλύτωσε οδηγός από πτώση βράχου. Νόμιζε πως τον έπιασε λάστιχο και έκανε δεξιά στον δρόμο. Τότε είδε τον βράχο να πέφτει σχεδόν επάνω του. Πανικόβλητη η γυναίκα του βγήκε από το αυτοκίνητο και τραυματίστικε ελαφρά από μια πέτρα!

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Τρέμει η γη στο Ηράκλειο

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει δύο εκκλησίες κι έχουν υποστεί βλάβη πάνω από 100 σπίτια.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει… Οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους και σε ανοιχτά σημεία καθώς φοβούνται τους μετασεισμούς ενώ ο Ευθύμιος Λέκκας κάθε άλλο παρά καθησυχαστικός είναι!

«Ήταν μεγαλύτερος από ό,τι περιμέναμε»

«Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε» τόνισε στο enikos.gr ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε μεγάλες ζημιές, ούτε καταρρεύσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «επικοινώνησα και με τον κ. υπουργό, τον κ. Στυλιανίδη και το παρακολουθούμε».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός ήταν ισχυρός και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί, ενώ είπε ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει έξω από τα σπίτια, ιδίως σε όσα είναι παλιά.

Σχόλια

Exit mobile version