home design

Ποιά από τα σχολεία που κλείνουν ζητά η περιφέρεια να μείνουν ανοιχτά

Επιστολή Νίκα στη Ζέττα Μακρή – ‘Έντονη η αντίδραση του περιφερειακού συμβουλίου

Επιστολή στην υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με την οποία ζητά  να επανεξεταστεί η υποβάθμιση επτά Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας. Στην επιστολή επισημαίνει ακόμα ότι άποψη της Περιφέρειας είναι “να µην υποβαθμισθούν τα σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος και να εξετασθεί προσεκτικἀ η προοπτική κάθε περιοχής µε ανακατανοµή όλων των εκπαιδευτικών μονάδων σε περιοχή που απαιτείται”.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης έστειλε στην υπουργό την σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία το υπουργείο καλείται να ανακαλέσει την επίμαχη απόφασή του, όσο και το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης µε τον αριθµό των μαθητών κατά υποβαθμιζόµενο σχολείο.

Αναφέρει η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου:

Α. Απαιτεί να ανακληθεί σήμερα αυτή η αντιεκπαιδευτική απόφαση και να μην υποβαθμιστεί κανένα Δημοτικό σχολείο, καθ’ υπέρβαση των προβλέψεων που αφορούν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών.

Παράλληλα ζητεί από τον κ. Περιφερειάρχη να κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για να γίνει πράξη η απόφαση αυτή.

Β. Ζητεί από την κυβέρνηση να αλλάξει η νομοθεσία, ώστε να προβλέπονται 6 θέσια Δημοτικά σχολεία σε όλες τις Πρωτεύουσες των Δημοτικών Ενοτήτων.

Γ. Στηρίζει τα αιτήματα των Εκπαιδευτικών των γονέων και των μαθητών :

-Να γίνει μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.

-Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

-Άμεση λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση, με παράλληλο περιορισμό της ύλης των μαθημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των μαθησιακών «κενών»

Δ. Για τους μαθητές ΑΜΕΑ επαναβεβαιώνει την από 25/01/2021 ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η οποία ι λέει «με δεδομένο ότι το ΦΕΚ ορίζει μέχρι και 4 άτομα και όχι 4 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ΠεΣυΠ αποφασίζει: Οι μαθητές ΑΜΕΑ από σήμερα και στο εξής επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 2 άτομα με ένα ταξί». Το ΠεΣυΠ εξουσιοδοτεί την Οικονομική Επιτροπή να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση αυτή και να προχωρήσει στη μίσθωση των επιπλέον ταξί».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version