Κορινθία: Ο κορωνοϊός έκανε άνω κάτω το σχολείο του χωριού

Σε αναβρασμό βρίσκεται το χωριό Μούλκι του Δήμου Σικυωνιών, στην Κορινθία αφότου έγινε γνωστό πως αρκετά παιδιά νόσησαν με κορωνοϊό.

Η έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου, έκλεισε ξαφνικά χθες αφού βρέθηκαν μαθητές θετικοί.

Πρόκειται για το τμήμα ΣΤ’2. Η συγκεκριμένη τάξη του σχολείου θα μείνει κλειστεί έως 3 Οκτωβρίου και τα μαθήματα, όπως προβλέπεται, θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε πως «λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων».

«Ωστόσο αυτή η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14% θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες – εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων. Το πρωτόκολλο μας είναι αρκετά αυστηρό με πάρα πολύ testing», επισήμανε.

Exit mobile version