home design 800x400

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Νέο καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τον αγροδιατροφικό τομέα

Αναλυτικές πληροφορίες για το μεταπτυχιακό- Τι δήλωσαν ο Πρύτανης και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για το Μνημόνιο Συνεργασίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρο-διατροφικό Τομέα (MBA in Agrifood Sector) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), υπογράφηκε στα γραφεία της Πρυτανείας στη Τρίπολη, παρουσία του Πρύτανη, Αθανάσιου Κατσή και του Προέδρου του ΕΛΚΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Η συνεργασία θα αφορά στην κοινή διενέργεια ερευνών, κοινό σχεδιασμό, υποβολή και διεκδίκηση προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τον σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση κοινών εκδηλώσεων, ημερίδων, workshops και συνεδρίων, με στόχο τη συμβολή στη παραγωγή τεχνογνωσίας αλλά και την επωφελή προσφορά στην ελληνική κοινωνία.

Το MBAinAgrifoodSector είναι ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Τμημάτων Γεωπονίας και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) που λειτουργεί από φέτος στην Τρίπολη. Περισσότερα για το MBAinAgrifoodSector στον σύνδεσμο: https://mba.agrifood.uop.gr/.

Δηλώσεις για το Μνημόνιο Συνεργασίας

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος

Ο ΕΛΓΑ συμμετέχει, με την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας-Συνεργασίας, με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα τον αγροδιατροφικό τομέα. Σημειώνω ότι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και η πρόοδος της αγροτικής κοινωνίας, είναι η πρόκληση των καιρών μας λαμβανομένων υπ´ όψιν των τεραστίων διαθέσιμων Ευρωπαϊκών πόρων για τα επόμενα πέντε ως επτά χρόνια. Είναι μία πρόκληση στην οποία καλείται να ανταποκριθεί και να επιτύχει η νέα Γενιά της Ελλάδος μας. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο ως ΕΛΓΑ θα υποστηρίζουμε, συνεισφέρει με γνώση και εξειδίκευση, στην επαγγελματική της αξιοσύνη. Ευχαριστώ τον Πρύτανη κ. Κατσή, τον Καθηγητή κ. Πετρόπουλο και ιδιαιτέρως τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα για την συνεργασία μας αλλά και για τη συγκίνηση την οποία μου προσέφεραν να συμμετάσχω σε ΕΝΑ επιστημονικό έργο εδώ στην Πατρίδα μου, την αγαπημένη μου Τρίπολη. Καλή επιτυχία, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον εκπαιδευτικό Ακαδημαϊκό προσωπικό ,στις φοιτήτριες και φοιτητές οι οποίοι θα το παρακολουθήσουν.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. ΑθανάσιοςΚατσής

Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΓΑ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αφορμή το ΜεταπτυχιακόΟργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρο-διατροφικό Τομέα. Το καινούργιο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο διεπαφής και διεπιστημονικότητας στο Πανεπιστήμιο μας, αλλά και σε ευρύτερη κλίμακα.

Επιπλέον, είχαμε σήμερα τη χαρά να υποδεχθούμε στην Πρυτανεία τον Υπουργό και Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Ανδρέα Λυκουρέντζο, αγαπημένο φίλο και Πατριώτη.

 Ο Διευθυντής του ΠΜΣ κ. Δημήτρης Πετρόπουλος

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα, όπου στο ξεκίνημα του, το νέο μεταπτυχιακό, μας εμπιστεύεται ο ΕΛΓΑ, ένας τόσο καταξιωμένος αλλά και χρήσιμος φορέας για την αγροτική οικονομία της χώρας μας. Ευχαριστώ τον κοΛυκουρέντζο Ανδρέα για την παρουσία του σήμερα, αλλά και για την υποστήριξη αυτής της τόσο σημαντικής συνεργασίας. Το νέο διατμηματικό μεταπτυχιακό, δηλαδή η συνεργασία δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – του Τμήματος Γεωπονίας και του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας – υποδηλώνει ότι μέσα από τη συνεργασία και τις συνέργειες, επιτυγχάνονται τα βέλτιστα αποτελέσματα. Έτσι προέκυψε το νέο αυτό μεταπτυχιακό το οποία στηρίζεται σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην πόλη της Τρίπολης, θέλοντας να δώσουμε την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Ο Καθηγητής του Τμήματος ΔΕΤ και Πρόεδρος του ΚΕΠΕ κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΛΓΑ σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της πολιτείας στο μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί την συμφωνία την υπέγραψε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ένας φίλος και συμπατριώτης με έκδηλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του τόπου μας αλλά και του Πανεπιστημίου μας.

Σχόλια

Exit mobile version