home design

Ηλεία: Αντί να τους πουλήσουν καρπούζια τους …έγδυναν

Παριστάνοντας τους πλανόδιους, λήστευαν ηλικιωμένους - Εξιχνιάστηκαν μια ληστεία και δύο κλοπές.

Παριστάνοντας τους πλανόδιους που πωλούσαν καρπούζια, πλησίαζαν ηλικιωμένους σε περιοχές της Ηλείας και της Ναυπακτίας τρεις επιτήδειοι και τους …έγδυναν αποσπώντας την προσοχή τους. Αν, μάλιστα, εκείνοι τους έπαιρναν είδηση, δεν δίσταζαν να τους ληστέψουν απειλώντας και την ίδια τους τη ζωή.

Ως τώρα, από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ήλιδας, εξιχνιάστηκαν μια ληστεία και δύο κλοπές που διέπραξαν τον περασμένο Απρίλιο και τον Ιούλιο, αλλά εκτιμάται ότι έχουν ξαφρίσει πολλά ανυποψίαστα γεροντάκια, ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο μεταξύ, οι κακοποιοί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με αυτήν, στις 25 Απριλίου οι δράστες πλησίασαν έναν ηλικιωμένο στο Βαρθολομιό Ηλείας με το πρόσχημα ότι ήταν έμποροι καρπουζιών και του ξάφρισαν 200 ευρώ. Όταν εκείνος αντιλήφθηκε την κλοπή, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του και τον απείλησαν για να διαφύγουν ανενόχλητοι. Την ίδια ημέρα, πλησίασαν άλλο ένα θύμα τους με την πρόφαση ότι ήθελαν να αγοράσουν κατσίκια από αυτόν, τον απασχόλησαν και του έκλεψαν 500 ευρώ. Σχεδόν δυόμισι μήνες μετά, στις 18 Ιουλίου, οι δράστες μπήκαν σε ένα καφενείο σε χωριό της Ναυπακτίας, απασχόλησαν έναν ηλικιωμένο και του έκλεψαν 1.000 ευρώ.

Καθώς μεσολάβησε μεγάλο διάστημα μεταξύ των τριών υποθέσεων, η δικογραφία για ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος των τριών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, παραμένει ανοιχτή και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια περιστατικά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version