home design

Πολλαπλά οφέλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τη συμμετοχή στην 85η ΔΕΘ (Βίντεο)

Πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Μεγαλόπολη, καθώς και για την προοπτική επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από Ανδρίτσα μέχρι Καλαμάτα. Δείτε τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες που βρίσκονται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και τα κολακευτικά σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Αυτό δεν είναι περίπτερο, αλλά υπερπαραγωγή», είχε πει ο πρωθυπουργός όταν το αντίκρισε, επαινώντας τον Παναγιώτη Νίκα για την οργάνωση και τη δουλειά που κάνει ως προς την προβολή της Περιφέρειας που κατέχει περίοπτη θέση στη φετινή ΔΕΘ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια στη φετινή ΔΕΘ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Εκτός από το περίπτερο που είναι αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821, από την οποία φέτος συμπληρώθηκαν 200 χρόνια, υπάρχει συμμετοχή και με δεύτερο εμπορικό περίπτερο, σε συνεργασία με τα πέντε Επιμελητήρια σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία.

Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τις επαφές που είχε με μεγάλο στέλεχος του ΟΣΕ, ώστε να αρχίσει η διαδικασία της μελέτης για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής μετρικής γραμμής από Ανδρίτσα μέχρι Καλαμάτα, επιπρόσθετα των όσων έχουν δρομολογηθεί για το τμήμα Κόρινθος – Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο.

ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα περίπτερα της Περιφέρειας

Πολλά ακόμα στελέχη της κυβέρνησης επισκέφθηκαν επίσης το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, οι αναπληρωτές υπουργοί Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αλλά και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξ άλλου, εκδηλώθηκε και για το δεύτερο εμπορικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο -σε συνεργασία με τα 5 Επιμελητήρια- θα προβάλλονται τυποποιημένα προϊόντα επιχειρήσεων της Περιφέρειας, μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου όπου και λήγει η φετινή Έκθεση.

ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αυτοκινητόδρομοι φέρνουν πιο κοντά την Πελοπόννησο με τη Βόρεια Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του τόνισε ότι Πελοπόννησος και Βόρεια Ελλάδα είναι πλέον πάρα πολύ κοντά με τους αυτοκινητόδρομους, ενώ επεσήμανε και τη σημασία της αεροπορικής «γέφυρας» μέσω Καλαμάτας.

«Με τους αυτοκινητόδρομους είμαστε πλέον πάρα πολύ κοντά. Βλέπω καθημερινά οχήματα που έχουν πινακίδες από τη δική σας περιοχή. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια να έρθουμε πιο κοντά. Την επόμενη φορά θα έρθω με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι «μετά τη Θεσσαλονίκη θα πάμε στα Γιάννενα, να γνωριστούμε με τους Ηπειρώτες». Καλαμάτα- Γιάννενα ήταν κάποτε 10 ώρες και τώρα με τους αυτοκινητόδρομους είναι τέσσερις, όπως είπε.

«Αντέννα» της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΕΘ-Helexpo, για δημιουργία μιας «αντέννας» της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη, γεγονός που θα είναι όπως είπε ο κ. Νίκας πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω της απολιγνιτοποίησης.

«Είναι μια πόλη που αναπτύχθηκε λόγω των εργοστασίων και έχει γύρω της περίπου 300.000 ανθρώπους σε απόσταση μισής ώρας με τους αυτοκινητόδρομους (Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη) και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», όπως τόνισε. Ζήτησε να προχωρήσει γρήγορα μια αναπτυξιακή ενέργεια για το μέλλον αυτής της περιοχής. Θα είμαστε δίπλα σας γιατί αγαπάμε την Πελοπόννησο, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας.

ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ανάπτυξη τουρισμού και υποδομές

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα από το περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 85η ΔΕΘ.

«Η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή που βρίσκεται κάτω από τις δυνατότητες που έχει» σημείωσε ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά σε θέματα υποδομών.

«Πράγματι το 2021 σε πάρα πολλές περιοχές είχαμε καλύτερες επιδόσεις από το 2019. Πρέπει να γίνουν πολλά γιατί στατιστικά δεν έχουμε ούτε το 3% των τουριστών που εισέρχονται στην Ελλάδα, έχουμε περισσότερο εσωτερικό τουρισμό» σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε διαφορετικό τουρισμό, ποιοτικό τουρισμό, καθώς έχουμε ισχυρά ονόματα που προσελκύουν τουρίστες και θα κάνουμε τα πάντα για να έρθουν».

Μιλώντας για τις υποδομές, ο Παναγιώτης Νίκας υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου χορηγεί 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου μέχρι το Ναύπλιο και συγκεκριμένα τη διάβαση των Δερβενακίων, έργο το οποίο θα δημοπρατηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Κατορθώσαμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σιδηρόδρομο Κόρινθος – Ναύπλιο, που θα ονομάζεται “τρένο των αρχαιολογικών χώρων” και μέσα στο 2021 θα έχουμε την έναρξη κατασκευής της μεγάλης μαρίνας του Ναυπλίου» συμπλήρωσε ο κ. Νίκας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε και για τους ορεινούς προορισμούς της περιοχής, τονίζοντας ότι έχουν διατεθεί οι απαραίτητοι πόροι για τη βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να είναι άνετα προσβάσιμοι όλοι οι δημοφιλείς προορισμοί. «Η ηπειρωτική Ελλάδα έχει εκπληκτικά σημεία» συμπλήρωσε ο κ. Νίκας.

Δηλώσεις Νίκα – Αντιπεριφερειαρχών

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πλάνα και δηλώσεις από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης τις δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα και αντιπεριφερειαρχών, αναφορικά με τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισε και συνεχίζει να αποκομίζει η Πελοπόννησος.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης σημείωσε:

“Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΘ για το γεγονός ότι έδωσαν τη δυνατότητα στην Περιφέρειά μας να έχει μία προβολή εδώ στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δεν έχει προηγούμενο. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, ώστε η παρουσία μας να είναι του επιπέδου που αρμόζει σε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση και νομίζω ότι αποσπάσαμε τα συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και όλους όσοι έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα την έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια και προβάλλει τον Αγώνα της περιοχής μας, όπου άναψε η φλόγα της Επανάστασης.

Τα αποτελέσματα της παρουσίας μας εδώ θεωρώ ότι θα φανούν πάρα πολύ σύντομα. Ιδιαίτερα έχουμε συμφωνήσει με τη ΔΕΘ να γίνει στη Μεγαλόπολη κάτι πολύ σημαντικό, να είναι μια αντένα της Διεθνούς Εκθεσης, με ταμπέλα της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη. Θα είναι αυτό μια πολύ μεγάλη συμβολή στην πολιτεία η οποία για 60 χρόνια μας έδωσε ρεύμα, υφιστάμενη το περιβαλλοντικό βάρος, τις περιβαλλοντικές συνέπειες.

Πριν από λίγο συνεννοήθηκα με μεγάλο στέλεχος του ΟΣΕ για να αρχίσει η διαδικασία της μελέτης επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από Ανδρίτσα μέχρι Καλαμάτα. Θα κατέβουν πολύ σύντομα εκεί και είναι και κάποια άλλα πράγματα για τα οποία καταλήξαμε σε κάποιες άλλες αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσουμε εν καιρώ.

Θα διαπιστώσατε και εσείς την αλήθεια των όσων σας λέγω και από τους λόγους του πρωθυπουργού, αλλά και όσων επισκέφθηκαν το κεντρικό μας περίπτερο. Εχουμε διπλή παρουσία εδώ, και σε εμπορικό και στο επίπεδο των 200 χρόνων.

Να ευχαριστήσω, επίσης, τα στελέχη της Περιφέρειας -είναι περί τους 20 ανθρώπους εδώ, πολίτες και υπάλληλοι-, όπως επίσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βορείου Ελλάδος για την πολύ μεγάλη προβολή που έχουν κάνει στην Περιφέρειά μας σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, και προφανώς τα στελέχη και τους δημοσιογράφους των κεντρικών μέσων ενημέρωσης. Για εσάς, τι να πω, αγωνίζεστε και προβάλλετε το έργο μας κάθε μέρα. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς εσάς, τα δικά μας, τα πελοποννησιακά μέσα ενημέρωσης που είσαστε πάντοτε δίπλα μας και προβάλλετε ένα έργο για το οποίο αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Δηλώσεις έκαναν ακόμα:

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου“Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την παρουσία μας εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην 85η ΔΕΘ. Η Περιφέρεια έχει ένα πολύ σημαντικό περίπτερο, που προβάλλει τα 200 χρόνια από τον Αγώνα του ‘21, των προγόνων μας. Κι έχουμε και το εμπορικό μας κομμάτι, όπου δείχνουμε την εξαγωγική Πελοπόννησο, τα προϊόντα που συσκευάζονται κι εξάγονται στο εξωτερικό. Είμαστε ευχαριστημένοι με την επισκεψιμότητα μέχρι τώρα και αναμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Βασίλης Καπέλιος: “Νομίζω ότι έχει γίνει πάρα πολύ ωραία δουλειά, έχει εντυπωσιακά περίπτερα. Πέρασε πάρα πολύς κόσμος και νομίζω ότι αναδεικνύονται η ιστορική και ευρύτερα η αξία της περιοχή μας, τα προϊόντα της, κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ο κ. περιφερειάρχης έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια με όλο του το επιτελείο. Κι όλοι εμείς βοηθάμε όσο μπορούμε και νομίζω ότι πάμε πάρα πολύ καλά”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μια πολύ σημαντική παρουσία, τη σημαντικότερη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας στην 85η ΔΕΘ. Το μήνυμα είναι μια εξωστρεφής Περιφέρεια, μια Περιφέρεια που αναπτύσσει την παραγωγή της, τον τουρισμό της, και καλεί όλους να την επισκεφθούν. Τον τόπο που ξεκίνησε η Επανάσταση κι έγιναν όλες οι διεργασίες για την πολιτική διαμόρφωση του ελληνικού έθνους. Εναν τόπο που έχει να προσφέρει πολλά μέσω της ελληνικής – μεσογειακής διατροφής και μέσω όλων των ιστορικών τόπων που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης“Νομίζω ότι η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΔΕΘ είναι πραγματικά αντάξια των προσδοκιών μας και των στόχων που μπήκαν από τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή. Με αυτό εδώ το εμβληματικό περίπτερο και με άλλα δύο περίπτερα, η Θεσσαλονίκη γέμισε Πελοπόννησο. Νομίζω ότι δεν είναι μόνο δική μας αίσθηση, αλλά και αίσθηση όσων επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο περίπτερο. Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε: “Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ηταν μια ολοκληρωμένη από κάθε άποψη παρουσίαση της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, του τουρισμού μας και των προϊόντων όλων των νομών της περιφέρειας. Ιδιαίτερα το περίπτερο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καλύτερες κριτικές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια Γιάννα Αγγελοπούλου, υπουργών και σημαντικών προσωπικοτήτων που την επισκέφθηκαν. Επίσης παράλληλα με την προβολή των τουριστικών προϊόντος της περιοχής μας αλλά και των προϊόντων της πελοποννησιακής γης, η καλή συνεργασία μας με τα 5 Επιμελητήρια έδωσε ένα άριστο αποτέλεσμα και πρέπει σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version