home design 800x400

Γορτυνία: Καταπίνουν χιλιόμετρα για να αποκτήσουν την πολυπόθητη γνώση

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, αλλά και προβλήματα για τους λιγοστούς μαθητές του δήμου Γορτυνίας.

Οι μαθητές του Δήμου Γορτυνίας προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη γνώση, αναγκάζονται ήδη από χθες, να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσουν σ΄ αυτή. Ο Βασίλης Σιοκορέλης και η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρθηκαν στα προβλήματα των μαθητών του δήμου τους ως εξής:

«Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με πολλές προσδοκίες, αλλά και προβλήματα για τους λιγοστούς μαθητές του δήμου Γορτυνίας. Αρκετοί μαθητές θα αναγκαστούν και φέτος να διανύσουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα για να αποκτήσουν την πολυπόθητη γνώση.

Τα λουκέτα στα σχολεία της Γορτυνίας συνεχίζονται ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ερήμωσης που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές τους αρχές.

Οι μαθητές, οι γονείς, οι δάσκαλοι και καθηγητές της Γορτυνίας θα βρεθούν φέτος σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, αφού θα δουν να ξεδιπλώνεται μπροστά τους ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το λεγόμενο «νέο σχολείο», το οποίο δε θα παρέχει ενιαία αλλά διαφοροποιημένη μόρφωση, ανάλογα με τη σχολική μονάδα. Με αυτό τον τρόπο θα ενταθούν ακόμα περισσότερο οι ταξικοί φραγμοί, θα μπουν επιπλέον εμπόδια στους μαθητές της επαρχίας που θέλουν να σπουδάσουν.

Παράλληλα, με τη μόρφωση που παρέχεται στο σχολείο, εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση τονίζουμε συνεχώς την ανάγκη ο δήμος να ενισχύσει πολλαπλά τους νέους, καλύπτοντας τη δαπάνη για την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων (ξένες γλώσσες, υπολογιστές), τα οποία αύριο θα αποτελέσουν το διαβατήριο για την άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί.

Με αυτές τις σκέψεις, αλλά και με την πεποίθηση ότι οι μαθητές της Γορτυνίας θα κατανοήσουν την αξία της μόρφωσης για την αλλαγή του κόσμου, εύχομαι ολόψυχα καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και προκοπή».

Σχόλια

Exit mobile version