home design 800x400

Αργολίδα: Άνοιγμα σχολείων με «καλούς οιωνούς» και …αρνητική φόρτιση

Πώς είδαν Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς το «πρώτο κουδούνι» στις σχολικές μονάδες της Αργολίδας.

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία στην Αργολίδα, με θερμομέτρηση, αντιστικτικά, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test. Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν το πρωί στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Παρόντες σε αγιασμούς και βουλευτές του νομού, ως είθισται άλλωστε. Ο κυβερνητικός βουλευτής κάνει λόγο για «καλούς οιωνούς» και οι αντιπολιτευόμενοι για …αρνητική φόρτιση από τη μετάλλαξη Δέλτα και για ανάγκη λειτουργίας των σχολείων με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανδριανός: Η σχολική χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και στις οικογένειες των μαθητών και των μαθητριών που τους στηρίζουν στο ωραίο ταξίδι της γνώσης.

Φέτος, με έγκαιρες κινήσεις, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Αργολίδα καθώς και η ειδική αγωγή ενισχύθηκαν ουσιαστικά με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει στον τόπο μας τον πρώτο πρότυπο ΕΠΑΛ από τα 6 συνολικά που ιδρύονται στη χώρα, αλλά και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, ενώ επίσης υλοποιείται και στην Αργολίδα το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» με 1251 γεύματα που θα προσφέρονται καθημερινά σε δημοτικά σχολεία των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών.

Η σχολική χρονιά ξεκινά λοιπόν με καλούς οιωνούς. Είναι στο χέρι όλων μας, τηρώντας με προσήλωση τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και να δώσουμε στα παιδιά μας τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία που εκ των πραγμάτων στερήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.

Με αισιοδοξία λοιπόν και δημιουργικότητα, καλή χρονιά σε όλες και όλους!».

Φώτο: Γιάννης Ανδριανός

Γκιόλας: Το άνοιγμα των σχολείων φορτίζεται αρνητικά από τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Γκιόλας αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά, είδαμε σήμερα να ανοίγουν τα σχολεία, έπειτα από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Το κουδούνι ακούστηκε ξανά, οι αίθουσες και τα προαύλια γέμισαν με μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μπήκαν και πάλι στις τάξεις. Προτεραιότητα μας πάντα ήταν και θα είναι η απρόσκοπτη και δια ζώσης λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διατηρώντας σε εξαιρετική κατάσταση τα σχολικά κτίρια, παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια στα σχολεία. Όμως φέτος, μπαίνει πάνω απ’ όλα η διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ας μην ξεχνάμε ότι η πανδημία είναι ακόμα παρούσα και οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και εμάς από αυτήν.

Το φετινό άνοιγμα των σχολείων «φορτίζεται αρνητικά από την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα του ιού, που πλήττει με δεκαπλάσιο ρυθμό τους νέους και απειλεί, σε συνδυασμό με την κυβερνητική ανεπάρκεια και ανικανότητα, να κλείσει για μια ακόμη χρονιά τα σχολεία».

Οι ειδικοί κρούουν καιρό τώρα τον κώδωνα του κινδύνου, δυστυχώς η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία όπως τα έκλεισε με την επικίνδυνη αυταπάτη ότι με το 25% των μαθητών Λυκείου και το 13% των μαθητών Γυμνασίου εμβολιασμένους, μπορεί να υφίσταται υγειονομικό ‘τείχος’.

Για μια ακόμη φορά ζητάμε:

– Να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αραίωση στις τάξεις, αφού 1 εκ. μαθητές (τα 3/4 του συνόλου) φοιτούν σε αίθουσες από 18 έως 30 παιδιά.

– Να ενταθεί η εκστρατεία για εμβολιασμό των νέων, με τρόπους που να τον καθιστούν ακόμη πιο προσιτό στα παιδιά και ειδικά στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.

– Να διενεργούνται διαρκώς τεστ από ειδικές μονάδες του ΕΟΔΥ στα σχολεία και να υπάρξει ενίσχυση της ιχνηλάτησης.

– Να μην ισχύσει η επικίνδυνη πρόβλεψη για πάνω από 50% κρούσματα, προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα και να μη μετατραπούν έτσι τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου.

– Να αυξηθούν οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί. Να αυξηθεί ο αριθμός τους και να μονιμοποιηθούν οι σχολικοί καθαριστές.

– Να εντοπιστούν άμεσα τα μορφωτικά κενά από την ανεπαρκή πρόσβαση στην προβληματική τηλεκπαίδευση και να υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών που έμειναν πίσω στην κάλυψη της ύλης».

Φώτο: Γιάννης Γκιόλας

Πουλάς: Στο έλεος της πανδημίας η εκπαιδευτική κοινότητα

Ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς σε μήνυμά του σημειώνει τα εξής:

«Καλή σχολική χρονιά στις μαθήτριες, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς του Ν. Αργολίδας και ολόκληρης της χώρας.

Εύχομαι η φετινή σχολική χρονιά να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη δια ζώσης εκπαίδευση στους μαθητές που είναι σημαντική για την κοινωνική, ψυχολογική και εκπαιδευτική τους πρόοδο.

Δυστυχώς και φέτος η κυβέρνηση με τα ανεπαρκή μέτρα που έχει λάβει αφήνει για άλλη μία φορά την εκπαιδευτική κοινότητα στο έλεος της πανδημίας.

Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη λειτουργίας των σχολείων με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών και τακτικά και δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Φώτο: Γιάννης Ανδριανός

Σχόλια

Exit mobile version