home design 800x400

Έκτακτο: Μην πίνετε νερό βρύσης στο Ναύπλιο

Υποβάθμιση ποιότητας νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση διαπίστωσε ξαφνικά η ΔΕΥΑΝ

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Έκτακτο: Μην πίνετε νερό βρύσης στο Ναύπλιο

Με μία ανακοίνωση – «βόμβα» η ΔΕΥΑ Ναυπλίου ενημερώνει εκτάκτως τους πολίτες που διαμένουν στο Ναύπλιο και τα γύρω χωριά, να μην πίνουν από το νερό βρύσης, που προέρχεται από το δίκτυό της, προβάλλοντας ως λόγο την παρατεταταμένη ανομβρία και την υψηλή ζήτηση που έχει περιορίσει τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Πώς όμως η δημοτική επιχείρηση διαπίστωσε ξαφνικά υποβάθμιση ποιότητας νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση;

Να σημειωθεί πως τον τελευταίο καιρό σημειώθηκαν ουκ ολίγες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΝ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διακοπές υδροδότησης σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ναυπλιέων.

Μέχρι τώρα η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Ναυπλίου παρακολουθούσε στενά την ποιότητα του πόσιμου νερού που παρέχει, δημοσιεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναλύσεις και προτρέποντας τον κόσμο να το καταναλώνει άφοβα. Τι συνέβη τώρα και ξαφνικά το νερό έγινε ακατάλληλο προς πόση;

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου εξηγεί το φαινόμενο ως εξής:

«Στα πλαίσια της υπεύθυνης, επισταμένης και καθημερινής παρακολούθησης – ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- της ποιότητας του πόσιμου νερού (δικτύου ΔΕΥΑΝ), θέλουμε να σας ενημερώσουμε:

Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και συγχρόνως της υψηλής ζήτησης πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ, είναι περιορισμένος ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα, με επακόλουθη συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού προς πόση.

Απευθυνόμενοι στους συνδημότες μας και στους επισκέπτες μας, ζητάμε την αποφυγή της άσκοπης χρήσης του νερού.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς».

Μένει λοιπόν να δούμε πότε θα επιστρέψει πόσιμο νερό στις βρύσες, μετά την υποβάθμιση της ποιότητας που αποτρέπει για την ώρα την ανθρώπινη κατανάλωση.

ΦΩΤΌ: Αρχείο

Σχόλια

Exit mobile version