home design 800x400

Μίκης Θεοδωράκης: Λαϊκό προσκύνημα στο σπίτι του στο Βραχάτι

Κόσμος, παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι προσέρχονται αυθόρμητα και καταθέτουν λίγα λουλούδια ή ένα σημείωμα

Ένα αυθόρμητο λαϊκό προσκύνημα βρίσκεται σε εξέλιξη στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι. Οι κάτοικοι του Βραχατίου και του γειτονικού Κοκκωνίου «αποχαιρετούν τον αγαπημένο γείτονα τους, τον Άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον μεγάλο δημιουργό, Μίκη Θεοδωράκη, τον Ανεπανάληπτο, τον Αξεπέραστο, τον Αγωνιστή, με συγκίνηση, θαυμασμό και σεβασμό, αφήνοντας ένα λουλούδι στην πόρτα του εξοχικού του σπιτιού, στο Βραχάτι Κορινθίας», όπως εύστοχα σημειώνει σε ανάρτησή της η κάτοικος της περιοχής κα Κική Σαλκιτζόγλου.

Φωτογραφία: Κική Σαλκιτζόγλου/Facebook

«Εκεί, όπου συνέθεσε πολλά από τα τραγούδια του, όπου δέχτηκε πολλές διακεκριμένες προσωπικότητες, εκεί όπου περπατούσε στην παραλία, πάντα χαμογελαστός και στους δρόμους του Κοκκωνίου, με τα ωραία ονόματα, όπως έλεγε, στις οδούς Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ειρήνης, δρόμους που αγάπησε και περπάτησε, απλός και καταδεκτικός με όλους. Είμαστε τυχεροί, όσοι τον γνωρίσαμε και μιλούσαμε μαζί του», επισημαίνει καταθέτοντας την προσωπική εμπειρία της.

Φωτογραφία: Κική Σαλκιτζόγλου/Facebook

«Σήμερα, ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη, από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Νέους που τραγουδούν τα τραγούδια του, που ενώνουν τον λαό και τον σηκώνουν ψηλά και ανθρώπους που έζησαν μαζί του, κρατώντας για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη τα τραγούδια του, τις μουσικές του και τους αγώνες του για Ειρήνη, Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Ο Μίκης», καταλήγει, «μας άφησε μία ανεκτίμητη περιουσία και παρακαταθήκη. Σήκωσε την Ελλάδα ψηλά. Οι νέοι μας ας την σηκώσουν λίγο ψηλότερα… Αθάνατος».

Σχόλια

Exit mobile version