home design

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΔΕΘ για έκθεση στη Μεγαλόπολη

Στόχος η δημιουργία εκθεσιακού κέντρου που θα αποτελεί παράρτημα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας από τη συμπρωτεύουσα.

Τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΘ – Helexpo για τη δημιουργία, στη Μεγαλόπολη και στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης, εκθεσιακού κέντρου, αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο κ. Νίκας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και την 85η ΔΕΘ, είπε χαρακτηριστικά ότι η Μεγαλόπολη θα εισπράξει από το Ταμείο Ανάκαμψης 1,5 δισ. ευρώ, ποσό μεγάλο που θα αξιοποιηθεί για να στηριχθεί η οικονομία της περιοχής στο πλαίσιο της μετάβασης από την εποχή του λιγνίτη, στην πράσινη οικονομία. To εκθεσιακό κέντρο, πιθανότατα θα δημιουργηθεί σε χώρο της ΔΕΗ.

«Πρέπει να τελειώνουμε με τον λιγνίτη, συμφωνώ απόλυτα με τις κυβερνητικές επιλογές για γρήγορη απολιγνιτοποίηση. Η επιλογή της Μεγαλόπολης για να δημιουργηθεί εκεί ένα εκθεσιακό κέντρο, ένα παράρτημα της ΔΕΘ, δεν έγινε μόνο επειδή η οικονομία της περιοχής πρέπει να στηριχτεί στη μετά άνθρακα εποχή. Η Μεγαλόπολη είναι μία πόλη 300.000 κατοίκων που βρίσκεται σε κοντινές αποστάσεις από Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη , οπότε εύκολα μπορεί να φιλοξενεί εκθεσιακά γεγονότα και άλλες διοργανώσεις», σημείωσε ο κ. Νίκας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδωσε «έξτρα πόντους» στη ΔΕΘ, λέγοντας: «Στηρίζουμε τη συνεχή ενδυνάμωση της ΔΕΘ, είμαστε πάντα με τη ΔΕΘ, η ΔΕΘ πρέπει να αναπτύξει πανελλαδικό δίκτυο».

Σημειώνεται ότι στην 85η ΔΕΘ η Πελοπόννησος συμμετέχει και με τα πέντα Επιμελητήριά της και μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version