home design

Ναύπλιο: Ο Ζαφείρης «ξέθαψε» πρόστιμα εποχής Αυγουστόπουλου και ετοιμάζεται να τα στείλει στην εφορία

Ειδοποιήσεις για παραβάσεις 4ετίας και πλέον σε πολλούς αποδέκτες με απλή επιστολή - Δεν ξέρουν τους σημερινούς ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Κλήσεις στάθμευσης που είχαν βεβαιωθεί από το Λιμεναρχείο την εποχή που ήταν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου ο Σταύρος Αυγουστόπουλος «ξέθαψε» ο νυν πρόεδρος Τάσος Ζαφείρης και δεκάδες οδηγοί αυτοκινήτων καλούνται τώρα, να πληρώσουν τα διπλάσια πρόστιμα από τα αρχικά, τα οποία αφορούν κυρίως σε παράνομη στάθμευση στο λιμάνι της πόλης.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν και περιπτώσεις κλήσεων για τις οποίες κάποιοι οδηγοί – σύμφωνα με τους ίδιους – είχαν κάνει ένσταση, αλλά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια μαθαίνουν ότι δεν έχουν γίνει δεκτές.

Όπως λένε στο anagnostis αρκετοί από τους υποτιθέμενους παραβάτες, είχαν τότε υποβάλλει προφορικά τις αντιρρήσεις τους, και είχαν υποσχέσεις ότι είχαν γίνει δεκτές, κάτι που φυσικά δεν αποδεικνύεται. Επισήμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί και απειλούνται τώρα από το Λιμενικό Ταμείο με διπλάσια πρόστιμα του αρχικού, τα οποία θα βεβαιωθούν στην Εφορεία αν δεν εξοφληθούν άμεσα.

Δεν θυμούνται καν τί είχε συμβεί μετά από τόσα χρόνια

Παράλληλα όμως, – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – όπως αναφέρουν οδηγοί, ποτέ δεν ειδοποιήθηκαν ότι οι αντιρρήσεις τους δεν έγιναν αποδεκτές και πλέον δεν θυμούνται καν αν είχαν σταθμεύσει στο λιμάνι του Ναυπλίου πριν τόσα χρόνια, ενώ όπως φαίνεται από το παρακάτω έγγραφο το Λιμενικό Ταμείο που έστειλε σήμερα τις ειδοποιήσεις, δεν γνωρίζει καν αν οι τότε ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν ακόμα στην κατοχή τους τα οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προφορικά δεν γίνεται δεκτή καμία ένσταση και δεν μπορεί να ακυρωθεί μία κλήση από υπηρεσία αν δεν ευσταθούν οι λόγοι. Η συνήθης πρακτική του Λιμεναρχείου είναι μετά την γραπτή ένσταση με τις αντιρρήσεις να ειδοποιούνται οι οδηγοί τηλεφωνικά εντός τριών ημερών αν έγιναν δεκτές ή όχι οι αντιρρήσεις τους. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο κανονισμός της τροχαίας Λιμενικού.

Το έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για παραβάσεις στάθμευσης του 2017. Ανάλογες ειδοποιήσεις στάλθηκαν σε πολλούς αποδέκτες με απλό ταχυδρομείο.

Η συγκεκριμένη κλήση της φωτογραφίας υποτίθεται ότι είχε επιδοθεί τον Ιανουάριο του 2017 σε αυτοκίνητο που υποτίθεται ότι είχε σταθμεύσει σε απαγορευμένη θέση του Λιμανιού (ο παραλήπτης δεν θυμάται μετά από τόσα χρόνια αν είχε σταθμεύσει εκείνο το απόγευμα στο Λιμάνι, ούτε καν αν βρισκόταν στο Ναύπλιο). Προφανώς ο οδηγός αν όντως είχε σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητό του, δεν είχε πληρώσει το αρχικό πρόστιμο των 40,00 ευρώ και δεν ειδοποιήθηκε το επόμενο διάστημα ότι επιβάλλεται να το πληρώσει. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, καλείται να πληρώσει 80,00 ευρώ, δηλαδή το διπλάσιο, χωρίς να θυμάται τί είχε συμβεί.

Ποιός θα μπορούσε να θυμάται άλλωστε, τί είχε συμβεί πριν από τόσα χρόνια και γιατί δεν στάλθηκε η ειδοποίηση το αμέσως προσεχές διάστημα από την ημερομηνία που βεβαιώθηκε η παράβαση, ώστε να εξοφληθεί εγκαίρως το πρόστιμο ή να βεβαιωθεί στην Εφορία;

Την εποχή εκείνη Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου ήταν ο Σταύρος Αυγουστόπουλος. Δεν είχε λάβει το Λιμενικό Ταμείο ενημέρωση από το Λιμεναρχείο ή παρέμεναν τα πρόστιμα στο συρτάρι τόσα χρόνια και δεν στέλνονταν οι ειδοποιήσεις στους παραβάτες νωρίτερα; Και γιατί;

Πολλές παλιές κλήσεις

Ο υποτιθέμενος παραβάτης καλείται τώρα να καταβάλει τα χρήματα, με μια ειδοποίηση που στάλθηκε ταχυδρομικώς με απλή αλληλογραφία και όχι συστημένη. Κάτι που σημαίνει ότι άλλοι αποδέκτες ανάλογων ειδοποιήσεων, ενδεχομένως να μην λάβουν ποτέ αποδεδειγμένα την κλήση και χωρίς να ειδοποιηθούν θα δουν ξαφνικά το πρόστιμο να βεβαιώνεται στην Εφορία!

Το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου αναφέρει ρητά ότι το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 9/10/2021, αλλιώς θα επιβληθούν οι κυρώσεις βάση του νόμου περί είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης

…Ψαρεύουν ιδιοκτήτες

Εντωμεταξύ, όπως φαίνεται από τη συγκεκριμένη ειδοποίηση που έχει στη διάθεσή του ο anagnostis.org, το Λιμενικό Ταμείο …ψαρεύει στα ρηχά, για να βρει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, που φέρονται να είχαν σταθμεύσει σε απαγορευμένες θέσεις του λιμανιού, σημειώνοντας 4 χρόνια μετά:

 «εάν κατά το χρονικό διάστημα που έγινε η παράβαση είχε γίνει μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του οχήματος για να απαλλαγείτε από τη χρέωση πρέπει να μας επιστρέψετε εντός 60 ημερών από την έκδοση της ανωτέρω ειδοποίησης, την ατομική ειδοποίηση με τα στοιχεία του νέου Ιδιοκτήτη».

Δεδομένου ότι η ειδοποίηση έχει αποσταλεί με απλή αλληλογραφία και μπορεί να μην φτάσει ποτέ στο προορισμό της, ο αποδέκτης μπορεί να μην έχει ενημερωθεί, και να του έρθει ο ουρανός στο …κεφάλι, όταν θα δει το πρόστιμο να βεβαιώνεται στην εφορία, ακόμα και αν δεν ήταν τότε ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που υποτίθεται ότι είχε σταθμεύσει στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος

Ζαφείρης – Αυγουστόπουλος

Το θέμα αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Ναύπλιο με τις ειδοποιήσεις που μοιράστηκαν με απλό ταχυδρομείο (πολλές κλήσεις πιθανότατα να αφορούν και Αθηναίους του Σαββατοκύριακου). Άλλοι δεν θυμούνται καν αν είχαν τότε σταθμεύσει στο λιμάνι, άλλοι – όπως λένε – είχαν λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις ότι γίνονται δεκτές οι αντιρρήσεις – ενστάσεις τους (κάτι που δεν αποδεικνύεται επίσημα, όμως και δεν εμπίπτει σε κανέναν κανονισμό της τροχαίας) και άλλοι δεν είχαν ή δεν έχουν πια στην ιδιοκτησία τους το αυτοκίνητο, που υποτίθεται ότι έκανε την παράβαση.

Ο νυν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τάσος Ζαφείρης εντωμεταξύ, αποφεύγει να πάρει θέση για το θέμα που έχει προκύψει, παραπέμποντας στους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου, ενώ από τη μεριά του ο Σταύρος Αυγουστόπουλος δεν είναι πλέον πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Και φυσικά θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα, γιατί δεν στάλθηκαν σε εύλογο χρόνο οι ειδοποιήσεις για τις πληρωμές, αφενός στερώντας τα έσοδα από το Δημόσιο και αφετέρου δημιουργώντας τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν;

Οι περιπτώσεις πάντως προστίμων που «ξέθαψε» ο Τάσος Ζαφείρης από την εποχή που ήταν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο Σταύρος Αυγουστόπουλος, φαίνεται ότι είναι πολλές και όλες στάλθηκαν με απλή επιστολή μέσω ταχυδρομείου και αφέθηκαν σε κουτιά αλληλογραφίας, σε εισόδους πολυκατοικιών, σε άλλες ταχυδρομικές διευθύνσεις, ενώ άλλες ειδοποιήσεις ενδεχομένως χάθηκαν. Όσες ειδοποιήσεις δεν έχουν παραληφθεί από τους αποδέκτες τους – σύμφωνα με το έγγραφο – θα πάρουν το δρόμο της βεβαίωσης του διπλάσιου (από το αρχικό) προστίμου στην Εφορία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version