home design 800x400

Γιατί έπεσαν πρόστιμα σε Καραθώνα, Τραχειά και Αρχαία Επίδαυρο

Πρόστιμα συνολικού ποσού 5.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τρεις επιχειρήσεις στην Αργολίδα έπειτα από ελέγχους υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Πιο συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ σε αναψυκτήριο στην Καραθώνα Ναυπλίου για τους εξής λόγους:

  • 500 ευρώ για τη μη αναγραφή τιμής στον τιμοκατάλογο για τις μπύρες “Νήσος”, “Miller” κ.ά
  • 1.000 ευρώ για τη μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο της ένδειξης «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ(ΑΠΟΔΕΙΞΗ- ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και στην αγγλική γλώσσα, ως εξής: «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT (RECEIPT – INVOICE) HAS NOT BEEN RECEIVED».

Ακόμα βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ σε επιχείρηση σχολής καταδύσεων στην Αρχαία Επίδαυρο επειδή κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν αποδεχόταν πληρωμή με κάρτα.

Τέλος επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε μίνι μάρκετ στην Τραχειά επειδή διαπιστώθηκαν τα εξής: Η επιχείρηση δεν ενημέρωνε τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής (POS) με ανάρτηση πινακίδας στο ταμείο και στην είσοδο το καταστήματος (1.000€). Επίσης, δεν υπήρχε πινακίδα με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε γραβιέρα ιδίας παραγωγής (πρόστιμο 1.000€).

Σχόλια

Exit mobile version