home design 800x400

Μέθανα – Πόρος με εφεδρικό πηδάλιο

Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο νοτιοανατολικά του λιμανιού των Μεθάνων, αλλά τελικά κατάφερε να φτάσει μέχρι τον Πόρο, συνοδεία σκάφους του λιμενικού.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Μέθανα – Πόρος με εφεδρικό πηδάλιο

Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 21 Αυγούστου η Λιμενική Αρχή Πόρου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του επιβατικού τουριστικού σκάφους ”ΟΝΝΤΕΚ” με επτά επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Μεθάνων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Ε/Γ-Λάντζα ”ΛΙΑΚΟΣ” Ν.Π. 21, όπου εντόπισαν το ακυβέρνητο σκάφος και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους

Το ”ΟΝΝΤΕΚ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πόρου, καθώς ο Κυβερνήτης διαπίστωσε ότι δύναται με εφεδρικό σύστημα πηδαλιουχίας, με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους και της Ε/Γ-Λάντζας.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχόλια

Exit mobile version