home design

Κορωνοϊός: Ποια θεραπεία της AstraZeneca δείχνει να προλαμβάνει τη λοίμωξη

To κοκτέιλ αντισωμάτων προορίζεται για ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Κοκτέιλ αντισωμάτων για την πρόληψη της Covid-19 πέρασε τον πήχη στα τελευταία στάδια των κλινικών δοκιμών, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η AstraZeneca, η οποία ελπίζει έτσι ότι θα προσφέρει εναλλακτική λύση στα εμβόλια για ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η θεραπεία αυτή των αντισωμάτων, -η κωδική ονομασία της είναι AZD7442-, δεν έχει δείξει προηγουμένως, αν είναι αποτελεσματική στους ανθρώπους που έχουν ήδη εκτεθεί στον ιό.

Όμως, όταν χορηγείται πριν να έρθει κάποιος σε επαφή με τον ιό, έχει αποτέλεσμα, διευκρινίζει η AstraZeneca σε ανακοίνωσή της.

Ο συνδυασμός λοιπόν, δύο αντισωμάτων, ο οποίος αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Βάντερμπιλτ στις ΗΠΑ, μείωσε κατά 77% τον κίνδυνο συμπτωματικής λοίμωξης, ανέφερε η εταιρεία σύμφωνα με το Reuters.

Η AstraZeneca σημειώνει επίσης ότι δεν καταγράφηκε καμία περίπτωση σοβαρής COVID-19 ή θανάτου.

Στις δοκιμές αυτές, οι οποίες έγιναν στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, μετείχαν 5.197 άνθρωποι, το 75% των οποίων παρουσίαζε συννοσηρότητες (συνυπάρχουσες παθήσεις). Η θεραπεία χορηγήθηκε ενδομυϊκά.

«Με αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, η AZD7442 θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στο οπλοστάσιό μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται κάτι περισσότερο από ένα εμβόλιο για να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους ζωές», υπογράμμισε ο Μάιρον Λέβιν, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι επικεφαλής της δοκιμής.

«Χρειαζόμαστε κι άλλες προσεγγίσεις για τους ανθρώπους που δεν είναι καλά προστατευμένοι από τα εμβόλια κατά της COVID-19», συμπλήρωσε ο Μενέ Πάγκαλος, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της AstraZeneca, ο οποίος δεσμεύτηκε να δημοσιεύσει επιπρόσθετα δεδομένα για τις δοκιμές αργότερα φέτος.

Το εργαστήριο διευκρινίζει ότι θα καταθέσει φάκελο στις αρχές που είναι αρμόδιες για την υγεία για να εξασφαλίσει έγκριση για επείγουσα χρήση ή την επικύρωση υπό προϋποθέσεις της θεραπείας, η ανάπτυξη της οποίας χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η AstraZeneca ήταν εξάλλου μια από τις πρώτες που επικύρωσε το εμβόλιό της κατά της COVID-19, το οποίο προκάλεσε ωστόσο ερωτήματα λόγω πολύ σπάνιων παρενεργειών, γεγονός το οποίο ώθησε χώρες να περιορίσουν τη χρήση του.

Εξάλλου έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δόθηκε χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNtech είναι πιο αποτελεσματικό κατά των μολύνσεων που συνδέονται με το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού, αλλά η αποτελεσματικότητά του φθίνει πιο γρήγορα από αυτή του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version