home design 800x400

Γύθειο: Τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν ότι μπορούν – Μέσα από τη φωτιά περνούν οι πυροσβέστες

Πολίτες δίνουν μάχη με τρακτέρ και πλαστικά λάστιχα ώστε να σβήσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Δείτε πως περνούν μέσα από τις φλόγες (Βίντεο).

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στη Μάνη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μία ανάσα από το Μαυροβούνι και το Γύθειο, τα οποία έχουν εκκενωθεί. Όχημα της πυροσβετικής περνά κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες ενώ φαίνεται πολίτες με δικά τους μέσα προσπαθούν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς και να την αποτρέψουν από το να μπει στην πόλη.

Βοηθούν με τρακτέρ και πλαστικά λάστιχα ώστε να σβήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της ενώ τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν ό,τι μπορουν.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr:

https://www.youtube.com/watch?v=JKPirxY6ie0&ab_channel=ProtoThema
https://www.youtube.com/watch?v=a_5xon9kdYY&ab_channel=ProtoThema

Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί άρχισαν να αλλάζουν φορά τις βραδινές ώρες, με την πυρκαγιά να κατευθύνεται προς τη Σελινίτσα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρο Βερούτη, «υπάρχει πρόβλημα, διότι η φωτιά πλησίασε την πόλη από την βορειοανατολική πλευρά και τώρα γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να σωθούν τα σπίτια της πόλης».

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», συνέχισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «διότι αν και νυχτώνει, ο αέρας δεν λέει να καταλαγιάσει και το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο».

Το Γύθειο ζει πρωτογνωρες στιγμές. Εκκενώθηκαν κάμπινγκ και ξενοδοχεία από τουρίστες με οδό διαφυγής από τη Σκάλα. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης έχουν απομακρυνθεί, εκτός από αυτούς που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες ώστε να σώσουν ότι σώζεται.

Σχόλια

Exit mobile version