home design 800x400

Καύσωνας: Καμίνι η Αργολίδα – Τρελάθηκαν τα θερμόμετρα στην Καλαμάτα

Τι θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα σε Άργος, Ναύπλιο, Κρανίδι, Επίδαυρο, Αργολικό κάμπο. Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 45 βαθμούς κελσίου.

Πολύ υψηλές ήταν και σήμερα οι θερμοκρασίες, με τον καύσωνα να συνεχίζεται για έβδομη μέρα. Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα ενισχυθούν οι άνεμοι με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών που ήδη μαίνονται.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος την Πέμπτη 5 Αυγούστου έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 129 σταθμούς, ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 45.2 βαθμοί Κελσίου στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Έβρασε πραγματικά η Μεσσηνία με 45 βαθμούς κελσίου στα Αρφαρά, 44,9 στα δυτικά της Καλαμάτας και 44,6 στην Καλαμάτα.

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Οι θερμοκρασίες στην Αργολίδα

Στο Κρανίδι σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στο νομό σήμερα, με 42.4 βαθμούς κελσίου στις 11:40.

Ο σταθμός της ΕΜΥ στην Πυργέλλα κατέγραψε 41 βαθμούς κελσίου στις 13:30.

Στο Άργος η θερμοκρασία έφθασε τους 40.1 βαθμούς κελσίου στις 12:51.

Στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο η θερμοκρασία άγγιξε τους 40 βαθμούς στις 12:50.

Ο καιρός την Παρασκευή

Αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά

τόπους έντονα. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια

7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει: στα βόρεια ηπειρωτικά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 38 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

Exit mobile version