home design 800x400

Η Περιφέρεια θα αποκαταστήσει τους σκουπιδότοπους

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Οι αγωγοί του φυσικού αερίου μπορούν να μεταφέρουν και υδρογόνο

Την βεβαιότητά του ότι το φυσικό αέριο θα φθάσει μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο στα αστικά κέντρα Άργους, Ναυπλίου, Σπάρτης και Καλαμάτας, αφού αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Νίκας μετά το πέρας της επίσκεψής του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.
Ο κ. περιφερειάρχης επανέλαβε εμφατικά ότι η πίστωση των 20.000.000 ευρώ, την οποία η Περιφερειακή Αρχή διασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου, προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δαπάνη της επέκτασης των αγωγών του κεντρικού δικτύου μεταφοράς, με την προοπτική οι ίδιοι αγωγοί στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου.

Φωτογραφία αρχείου Αναγνώστης

Συνομιλώντας με υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Νίκας δεσμεύτηκε να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση των δεκάδων επίσημων και ανεπίσημων ΧΑΔΑ στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.
Τι γίνεται όμως με τους εν ενεργεία σκουπιδότοπους; Που θα πάνε τα σκουπίδια τους οι Δήμοι όσο δεν λειτουργεί εργοστάσιο ανακύκλωσης;

Σχόλια

Exit mobile version