home design 800x400

Φωτιά στο Δορούφι: Πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα – Βλάβη σε ελικόπτερο

Κάηκε σπίτι και τροχόσπιτο – Εμπρησμό βλέπει ο δήμαρχος Ερμιονίδας

Μέσα από τις αυλές σπιτιών πέρασε η φωτιά στο Δορούφι της Ερμιονίδας, καίγοντας ένα ακατοίκητο σπίτι και ένα τροχόσπιτο, ενώ ένα ακόμα σπίτι που κατοικείται κάηκε μερικώς.

Την ίδια ώρα ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα που του προκάλεσαν οι καπνοί, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, ευτυχώς χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Στην κατάσβεση αρχικά συμμετείχε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω βλάβης. Γρήγορα όμως έσπευσαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με το δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Όπως τονίζει ο κος Γεωργόπουλος μιλώντας στο anagnostis.org η φωτιά αυτή ξεκίνησε από το ίδιο σημείο που είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά πριν 33 ημέρες. Ο κος Γεωργόπουλος πιστεύει ότι πρόκειται για εμπρησμό, κάτι που ανέφερε και στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως λέει η φωτιά αυτή τη φορά κατευθύνθηκε λόγω της φοράς των ανέμων προς τη θάλασσα. Αν είχε διαφορετική κατεύθυνση προς το βουνό, θα καίγονταν πολλά σπίτια, αφού στην περιοχή υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες, ανάμεσα στις οποίες και η βίλα του Βασιλιά της Ολλανδίας.

 Η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές πολλών σπιτιών από τις οποίες είχαν απομακρυνθεί οι κάτοικοι.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Δορούφι της Ερμιονίδας συμμετείχαν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, ενώ βρίσκονταν εκεί από την πρώτη στιγμή και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Από το δήμαρχο κο Γεωργόπουλο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Δορούφι Ερμιονίδας. Η άμεση παρέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής με επίγεια αλλά και εναέρια μέσα ήταν καθοριστική γιατί κινδύνευσαν άνθρωποι και σπίτια. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής θα ερευνήσει τα αίτια. Ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετείχε με διάθεση 3 υδροφόρων, 1 πυροσβεστικού οχήματος και των υπευθύνων πολιτικής προστασίας».

Σχόλια

Exit mobile version