home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑρκαδίαΚοινωνία

Ο Παπαλιάς των πασχόντων και των αδυνάτων

Εκοιμήθη ένας από τους τελευταίους Αλιείς ψυχών

Για 36 χρόνια ο πατήρ Ηλίας Αλευράς διακόνησε τον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος στο Ναύπλιο. Σπουδαίος Ιερέας με θεολογική παιδεία και ανεκτίμητη ποιμαντική εμπειρία. Αγωνίσθηκε για το ποίμνιό του με ορθόδοξη φλόγα. Η αγάπη του για τον άνθρωπο και η λάμψη της πίστης του κάλυπταν ένα ελάττωμά του, το ότι ήταν τραυλός. Νίκησε την τραυλότητά του, ως από θαύμα, όταν έπρεπε να εξεταστεί στην ρητορική για το πτυχίο του.

Ήταν Ιερέας των Φυλακών Ναυπλίου με αξιοθαύμαστο έργο, όπως αξιοθαύμαστη ήταν και η διακονία του στην Εξωτερική Ιεραποστολή στην Αφρική και στην Αλβανία.
Αποκορύφωμα της αυτοθυσίας του ήταν όταν δεν δίστασε να πέσει στα παγωμένα νερά του Ναυπλίου για να σώσει ένα συνάνθρωπό μας που πνιγόταν. Η αγάπη του για την θάλασσα ήταν δεδομένη και συχνά καμάρωνε το σκαρί του στην Καραθώνα. Και οι πρώτοι μαθητές του Ιησού, αλιείς ήταν, πως ο Παπαλιάς να αποτελούσε εξαίρεση.

Αλλά και για μας τους δημοσιογράφους είχε πάντα έναν καλό λόγο να μας πει, κι ας έμεινε η επιθυμία του ανεκπλήρωτη να μας πάει με την βάρκα του στον Τυρό, στην πατρίδα του. Ας είναι, ας ταξιδεύσει τις ψυχές μας όταν έρθει ο χρόνος.
Στις 11 Νοεμβρίου 2012 παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου τελέστηκε ιερά αγρυπνία για την συνταξιοδότηση του επί 36 χρόνια εφημερίου πατέρα Ηλία Αλευρά. Η αγάπη του κόσμου ήταν τόση που από νωρίς το απόγευμα ο ναός γέμισε από κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην ιδιαίτερη πατρίδα τον Τυρό.

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο επηρέασε ξανά την άρθρωσή του, όμως είχε διαύγεια πνεύματος και ψυχής μέχρι την ώρα της κοιμήσεώς του.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button