home design 800x400

Έρχεται ανασχηματισμός μέσα στο καλοκαίρι – Τί είχε “προαναγγείλει” ο Νίκας

Η αποτυχία στους εμβολιασμούς «τρώει» Κικίλια

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με κύρια αλλαγή – όπως φαίνεται – στον υπουργό Υγείας, μετά την αποτυχία του Βασίλη Κικίλια στους εμβολιασμούς και στη δημιουργία τείχους προστασίας το φθινόπωρο που δεν φαίνεται στον ορίζοντα να επιτυγχάνεται. Έναν ανασχηματισμό, τον οποίο είχε “προαναγγείλει” εμμέσως ο Παναγιώτης Νίκας, με τον τρόπο του, κατά την τελευταία επίσκεψη Κικίλια στην Πελοπόννησο..

Παράλληλα βέβαια δεν αποκλείεται το σενάριο των αιφνίδιων εκλογών το Φθινόπωρο.

Το πιθανότερο σενάριο, πάντως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξαγγείλει τον ανασχηματισμό στα τέλη Αυγούστου ή μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κικίλιας φαίνεται να έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Θυμίζουμε πάντως, ότι και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και ποτέ δεν θα στρέφονταν εναντίον ενός υπουργού της κυβέρνησης αν δεν υπήρχε σημαντικός λόγος, είχε εξαπολύσει ευθεία επίθεση εναντίον του νυν υπουργού Υγείας για τους χειρισμούς του σε θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια από τα τέλη Μαΐου.

Μάλιστα δηλώσεις τότε του Παναγιώτη Νίκα είχαν ερμηνευτεί ως προμήνυμα για την αλλαγή του πόστου που κατέχει ο Βασίλης Κικίλιας.

Αφορμή ήταν επίσκεψη τότε του Κικίλια στην Καλαμάτα, όπου δεν κλήθηκε ούτε ο Παναγιώτης Νίκας, ούτε άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής, με τον υπουργό Υγείας να …αγνοεί την ίδια την Πελοπόννησο, που έχει συμβάλει με 120.000.000 ευρώ περίπου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από χρήματα που στερήθηκε ο Πελοποννησιακός λαός σε έργα υποδομών.

Οι επισημάνσεις του Παναγιώτη Νίκα είχαν να κάνουν με την κατάσταση στην υγεία στην Πελοπόννησο που δεν είναι και η καλύτερη. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη, που δεν έγινε νοσοκομείο αναφοράς με την παρέμβαση και του υπουργού, στην Αργολίδα που δεν έχει καν Νομαρχιακό Νοσοκομείο, στην έλλειψη ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, με τους καρκινοπαθείς να πηγαίνουν στην Αθήνα και είχε τονίσει: «Οι δωρεές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες δόθηκαν από Πελοποννήσιους – όπως ο Καρέλιας, ο Κωνσταντακόπουλος, ο Στασινόπουλος, αλλά και από την Motor Oil στην Κορινθία – δεν ήρθαν στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Σχόλια

Exit mobile version