home design

Άργος: Oρκίστηκαν οι απόφοιτοι προγράμματος της ΑΣΠΑΙΤΕ

Η εκδήλωση διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή διδασκόντων και των 190 αποφοίτων.

Το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου, μέσα σε εορταστικό αλλά και συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων ακαδ. έτους 2020-21, του ετησίου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και του ετησίου Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας Covid- 19 και των περιορισμών στα πλαίσια λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας η εκδήλωση διεξάχθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της Επιστημονικής Υπεύθυνης του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγήτριας κας Κασιμάτη Αικατερίνης, τη συμμετοχή του Προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγητή κου Φραγκούλη Ιωσήφ, του Συντονιστή του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ στο Άργος Δρ. κου Μουσταΐρα Παναγιώτη, με την παρουσία διδασκόντων καθώς και των 190 αποφοίτων.

Η Καθηγήτρια της ΑΣΠΑΙΤΕ κα Κασιμάτη, στην ομιλία της επισήμανε ότι «μπροστά στις προκλήσεις του 21 ου αιώνα, ο κυρίαρχος στόχος της εκπαίδευσης οφείλει να είναι η ανάπτυξη και η καλλιέργεια γνωστικών, μεταγνωστικών, κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους αποφοίτους να ανταποκριθούν ενεργά στις νέες προκλήσεις …».

Από την πλευρά του ο Συντονιστής του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Άργους, Δρ. κος Μουσταΐρας Παναγιώτης εξήρε την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων καθώς και τη σημασία των Προγραμμάτων Σπουδών ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ, όπου ανταποκρίνονται στην αναγκαιότητα που θέτει ο νόμος για την απαραίτητη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στην αναγκαιότητα εξασφάλισης ειδικευμένου δυναμικού για την εφαρμογή του θεσμού του προσανατολισμού και της συμβουλευτικής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τους συμμετέχοντες διδάσκοντες και από τους αποφοίτους κα με την ευχή όλων, σύντομα να αλλάξουν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα και να επιστραφεί η κανονικότητα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version