home design

Δρόμος Ασκληπιού: Έρχονται από Καναδά και δεν μπορούν να πάνε στον τόπο που γεννήθηκαν στο Αρκαδικό

Πρόκειται για αρχαίο δρόμο, λέει στην επιστολή της στο anagnostis.org ομογενής, που καλεί Χρόνη και Μαλτέζο να δώσουν λύση

Έκκληση στους αρμόδιους της περιοχής και συγκεκριμένα στον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο και το δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη κάνει ομογενής από τον Κανάδα μέσω του anagnostis.org , για την βελτίωση δρόμου στο Αρκαδικό, που οδηγεί στον τόπο που γεννήθηκε. Όπως επισημαίνει δε, πρόκειται για αρχαίο δρόμος, οι παλιοί τον έλεγαν ο «δρόμο του Ασκληπιού».

Ακολουθεί η επιστολή της κας Mary Konstantopoulos:

«Είμαι Ελληνίδα του εξωτερικού, γεννήθηκα στην Ελλάδα στον νομό Αργολίδος. Τελείωσα Δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα. Οι γονείς μου προέρχονταν από έναν οικισμό κοντά στο χωριό Αρκαδικό κοντά στους πρόποδες του όρους Φονίσκου που τον ονόμαζαν τότε Καστράκι. Σήμερα δυστυχώς είναι έρημος τόπος, διότι οι παλιοί κάτοικοι έφυγαν για την αιώνια ζωή και η νεότεροι μετανάστευσαν στον εσωτερικό χώρο της πατρίδος, αλλά και στο εξωτερικό. Ο λόγος που πήρα το θάρρος να σας γράψω είναι πως εκεί υπάρχει ένας αρχαίος δρόμος, οι παλιοί τον έλεγαν ο δρόμος του Ασκληπιού. Δυστυχώς  οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την βελτίωση του διότι είναι ακατάλληλος για να πάει αυτοκίνητο επάνω. Ειδικά για εμάς τους αποδήμους που μεγαλώσαμε εκεί.

Έχω επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Επιδαύρου με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος, αλλά δυστυχώς απάντηση καμμιά και όλες οι προσπάθειες πηγαίνουν στον κάλαθο των άχρηστων.

Είμαστε περήφανοι σαν Έλληνες του εξωτερικού και δεν ξεχνάμε τον τόπο καταγωγής μας εκεί που είδαμε το φως του ηλίου και εκεί που μάθαμε τα πρώτα Ελληνικά γράμματα.

Δεν ζητάμε τίποτα άλλο απλά μια βελτίωση του δρόμου να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σπίτια των γονιών μας. Εξ άλλου εκεί σκοτωθήκαν παλληκάρια στους πολέμους. Από τον φτωχό αυτό οικισμό πέρασαν άνθρωποι των γραμμάτων, καθώς και σήμερα. Εμείς οι απόδημοι νοσταλγούμε τον τόπο μας ίσως για τους   υπεύθυνους είναι αστείο, αλλά όχι για εμάς.

Σας παρακαλώ και κάνω έκκληση στους αρμόδιους της περιοχής να λύσουν το πρόβλημα αυτό του δρόμου γιατί είναι αρχαίος και κανένας δεν το γνωρίζει»

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Mary Konstantopoulos

Canada

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version