home design 800x400

Ο ΣΤΟΧΟΣ: Ταινία με τον ΑμεΑ Πρωταθλητή Τοξοβολίας Κωνσταντίνο Θεμελή

Video διάρκειας 3,5 λεπτών του Μάριου Ηρακλή Γκάτζιου, φοιτητή στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ο Στόχος» με πρωταγωνιστή τον Πρωταθλητή Τοξοβολίας Κωνσταντίνο Θεμελή, δημιούργησε ο Μάριος Ηρακλής Γκάτζιος, πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εργασίας του.

Ο Κωνσταντίνος Θεμελής, που είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες πέτυχε την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας, μια τεράστια ανταμοιβή για τον κόπο του, τον αγώνα του, και τον χρόνο που ξόδεψε για αυτή την ενασχόληση. Ακόμα μεγαλύτερη επιβράβευση για αυτόν ήταν η κατάκτηση του Πανελλήνιου ρεκόρ που πέτυχε.

Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε το 2007 καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο και κατόπιν ιατρικών συστάσεων ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, επικεντρώνοντας στο άθλημα της τοξοβολίας το ενδιαφέρον του.

Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα προσβασιμότητας, μία μεγάλη πρόκληση γι΄ αυτόν, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Όπως λέει ο ίδιος στην ταινία, η τοξοβολία είναι άθλημα συγκέντρωσης και προσοχής. Είναι ένα άθλημα καλής ψυχικής και σωματικής υγείας.

Στην ταινία μικρού μήκους “Ο Στόχος”, του Μάριου Ηρακλή Γκάτζιου, διάρκειας 3΄και 40΄΄ ο Κωνσταντίνος Θεμελής περιγράφει τις αγωνίες του, τις προσπάθειες, τα εμπόδια και τις δυσκολίες, τους στόχους και τις χαρές μέσα από την ενασχόληση με την τοξοβολία.   

Σχόλια

Exit mobile version