home design

Τα …χώνουν σε Μητσοτάκη πριν καλά καλά έρθει στην Πελοπόννησο

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: O Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος, την Παλαιόχουνη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου πριν καλά καλά πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αρκαδία και Μεσσηνία, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τα …χώνει στην κυβέρνηση για το έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Πέρασαν δέκα χρόνια από το 2011, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δρομολόγησε το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο.

Δύο χρόνια μετά, το 2013, πέντε υπουργοί της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πανηγύριζαν στην Τρίπολη μαζί με τον κ. Τατούλη την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το φαραωνικό έργο και το επιχειρούμενο έγκλημα.

Το 2016 όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο και οι αρμόδιοι τομεάρχες καταθέτουν επερώτηση στη Βουλή για το απαράδεκτο έργο ΣΔΙΤ που προωθείται. Επερώτηση που ποτέ δεν συζητήθηκε στη Βουλή.

Το 2018 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και υπογραφή του κ. Τσίπρα, γίνεται επίταξη των χωραφιών σε Παλαιόχουνη και Σκάλα, όπου θα γίνουν τα εργοστάσια και οι ΧΥΤΥ, για να ξεπεραστούν οι απατεωνιές με τα πλαστά συμβόλαια της ιδιωτικής χωροθέτησης και να προχωρήσει το έργο.

Η σημερινή κυβέρνηση το 2020 μεταφέρει την αρμοδιότητα στην Οικονομική Επιτροπή, αφού στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν υπάρχει πλειοψηφία, γιατί ο κ. Τατούλης πρωτεργάτης του εγκλήματος και η παράταξή του δεν υπερψηφίζουν τις επιτάξεις και «παίζουν παιχνιδάκια».

Σήμερα που το έργο προχωρά και είναι στο τελικό στάδιο, επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος, το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης για να επισφραγίσει το έγκλημα.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα κόμματα του κεφαλαίου άλλα λένε όταν είναι αντιπολίτευση, άλλα κάνουν όταν είναι κυβέρνηση, οι επιλογές όμως του κεφαλαίου προχωρούν και όλοι τελικά ευθυγραμμίζονται».

Θα κοστίσει το σκουπίδι χρυσάφι

Συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση:

«Μόνο που τον λογαριασμό τον πληρώνουν τελικά τα λαϊκά στρώματα.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, στα όρια του οποίου υπάγεται η Καλλιρρόη, όπου θα κατασκευαστεί το ένα σκουπιδοεργοστάσιο και ο ΧΥΤΥ, αποφάσισε για το 2022 αύξηση των ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητ, για να πληρώνεται η ΤΕΡΝΑ. Θα κοστίσει στους κατοίκους 189 ευρώ ο τόνος απορριμμάτων, χωρίς να υπολογίζονται τα μεταφορικά και οι ρήτρες ποσότητας και ποιότητας.

Τα πλατειά λαϊκά στρώματα στην Πελοπόννησο πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από όλη αυτή την πορεία.

Μαζί με τον αγώνα ενάντια στις συνέπειες στην τσέπη και την υγεία του λαού, στο περιβάλλον, να γυρίσουν και την πλάτη στα κόμματα και τα στηρίγματα του κεφαλαίου και τα στηρίγματά τους σε Δήμους και Περιφέρεια.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που όχι μόνο σταθερά αποκάλυπτε αυτές τις μεθοδεύσεις, αλλά ήταν και στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μην υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version