Home design

Γιατί προχώρησαν σε lockdown στη Μύκονο και για ποιους ακόμα χτυπά η καμπάνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής στο νησί ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς. Ποια έκτακτα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι και τις 26 Ιουλίου. Παλινωδίες από την κυβέρνηση που αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις, αποφασίζοντας αυτή τη φορά να βάλει στο ίδιο καζάνι και τους εμβολιασμένους, τιμωρώντας τους για την επιλογή τους να πάνε διακοπές σε ένα νησί με σήμα κατατεθέν τη ξέφρενη διασκέδαση.

Νέα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Ετσι, από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή τοπικού lockdown για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Καμπανάκι Χαρδαλιά για τα ιδιωτικά πάρτι

Στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υπενθυμίζει επίσης, ότι «τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της» καταλήγει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή την Πέμπτη λέγοντας πως οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τέστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και ότι είναι ένα βήμα πριν τα τοπικά lockdown.

Γιατί τοπικό lockdown στη Μύκονο

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, υπερπενταπλασιάστηκαν στην Ιο, διπλασιάστηκαν στο Ρέθυμνο και σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο Ηράκλειο. Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πάρο, όπου επταπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα, αλλά και στη Σαντορίνη, όπου διπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι του νησιού, η κατάσταση στη Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν εκατοντάδες. Η Αστυνομία από ένα σημείο και ύστερα αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφασίστηκαν τα έκτακτα μέτρα είναι ότι δοκιμάστηκαν οι δομές του νησιού μη μπορώντας να φιλοξενήσουν άλλα κρούσματα. Ήδη τα ξενοδοχεία καραντίνας είναι όλα γεμάτα, με αποτέλεσμα τουρίστες θετικοι στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, να αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες.

Παλινωδίες από την κυβέρνηση που αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις, αποφασίζοντας αυτή τη φορά να βάλει στο ίδιο καζάνι και τους εμβολιασμένους, τιμωρώντας τους για την επιλογή τους να πάνε διακοπές σε ένα νησί με σήμα κατατεθέν τη ξέφρενη διασκέδαση.

Σχόλια

Exit mobile version