home design 800x400

Έρχονται παιχνίδια στο Netflix για παλιούς και νέους συνδρομητές

Τα βιντεοπαιχνίδια θα δώσουν στο Netflix έναν ακόμη τρόπο για να προσελκύσει νέους πελάτες και να φρεσκάρει τους παλιούς από το επόμενο έτος. Θα είναι όντως χωρίς επιπλέον κόστος ή αφήνει χαραμάδα για αύξηση συνδρομών;

Η Netflix Inc. σηματοδοτώντας την πρώτη της μεγάλη κίνηση πέρα από τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, σχεδιάζει να επεκταθεί και στα βιντεοπαιχνίδια και προσέλαβε ένα πρώην στέλεχος της Electronic Arts και του Facebook για να ηγηθεί της προσπάθειας.

Όπως δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη, ο Mike Verdu θα ενταχθεί στο Netflix ως αντιπρόεδρος ανάπτυξης παιχνιδιών, αναφερόμενος στον διευθύνων σύμβουλο Greg Peters. Ο Verdu ήταν προηγουμένως αντιπρόεδρος του Facebook και υπεύθυνος για τη συνεργασία με προγραμματιστές για να φέρει παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο στο Oculus, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας.

Το Netflix λέγεται πώς θέλει να ξεκινήσει να προσφέρει παιχνίδια στην πλατφόρμα του μέσα στον επόμενο χρόνο. Τα παιχνίδια θα εμφανίζονται μαζί με όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο της συνδρομής ως ένα νέο είδος, με παρόμοιο τρόπο όπως έγινε με τα ντοκιμαντέρ και τα stand-up comedies. Σύμφωνα με πηγή της ιστοσελίδας Bloomberg, η εταιρεία επί του παρόντος δεν σχεδιάζει να χρεώνει επιπλέον για το νέο περιεχόμενο.

Οι μετοχές της Netflix Inc. σημείωσαν άνοδο έως και 2.8% στα $563.45 στις διαπραγματεύσεις στο άνοιγμα της Πέμπτης. Έως και το κλείσιμο της Τετάρτης, η μετοχή είχε αυξηθεί κατά 1.3% φέτος.

Το Netflix αναζητά τρόπους για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, ειδικά σε πιο κορεσμένες αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη περιεχομένου για παιδιά, το άνοιγμα διαδικτυακού καταστήματος με διάφορα εμπορεύματα αλλά και συνεργασίες με διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Steven Spielberg. Η εταιρεία παραμένει αρκετά μπροστά από τους ανταγωνιστές της όπως το Disney+ και το HBO Max, αλλά πρόσθεσε λιγότερους συνδρομητές από το αναμενόμενο στο πιο πρόσφατο τρίμηνό της.

Πρόκειται για μία αρκετά τολμηρή κίνηση για το Netflix να προσθέσει παιχνίδια. Ο Mike Verdu είναι ένα στέλεχος που έχει δουλέψει σε δημοφιλή mobile παιχνίδια όπως τα μεγάλα franchise των Sims και Star Wars. Διετέλεσε επίσης επικεφαλής creative director στη Zynga Inc. μεταξύ 2009 και 2012. Τα βιντεοπαιχνίδια θα δώσουν στο Netflix έναν ακόμη τρόπο για να προσελκύσει νέους πελάτες και επίσης θα προσφέρει κάτι που κανένας ανταγωνιστής του δεν παρέχει επί του παρόντος. Αν και Disney, WarnerMedia και Amazon δίνουν πρόσβαση σε ζωντανούς αγώνες, κανένα για την ώρα δεν προσφέρει υπηρεσίες gaming.

Ίσως η κίνηση να προσθέσει παιχνίδια, να διευκολύνει το Netflix να δικαιολογήσει και την αύξηση των τιμών τα επόμενα χρόνια. Τα παιχνίδια θα βοηθήσουν επίσης στην προώθηση των υφιστάμενων εκπομπών που ήδη προσφέρει η εταιρεία. Όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόκειται για μία φυσική επέκταση της στρατηγικής περιεχομένου του Netflix. Παρόλο που μπορεί να μην αποφέρει πολλά έσοδα, η εταιρεία θα καταφέρει να κάνει το πακέτο της ακόμη πιο ελκυστικό, ειδικά αν προσφέρονται παιχνίδια που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την πλατφόρμα, όπως το Stranger Things.

Σχόλια

Exit mobile version