home design

Τρίπολη: Ακόμα να αποζημιωθούν για τα κάστανα που αρρώστησαν

Οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου Τρίπολης, έχουν οδηγηθεί σε απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής τους, εξαιτίας ενός μύκητα που πλήττει τη σοδειά τους κι έτσι οι συγκεκριμένοι αγρότες οδηγούνται σε μεγάλες οικονομικές απώλειες.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με ερώτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, ερωτώντας τον Υπουργό, για τις αποζημιώσεις που περιμένουν οι αγρότες να τους καταβληθούν. Συγκεκριμένα το κείμενο της ερώτησης του κ. Βελόπουλου, αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από παραγωγούς και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, προβλήματα και τεράστιες οικονομικές απώλειες βιώνουν οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου Τρίπολης, του νομού Αρκαδίας. Αφορμή αποτέλεσε η εμφάνιση μιας αρρώστιας που πλήττει τα κάστανα και προκαλείται από τον μύκητα «Gnomoniopsis castana» («φαιά σήψη»), που οδήγησε σε απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής. Η εν λόγω καλλιέργεια αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και βασικότερες πηγές εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής. Παρ’ ότι, όμως, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε, πως οι ανωτέρω παραγωγοί θα αποζημιωθούν μέσω των ενισχύσεων «de minimis» για την απώλεια της σοδειάς του 2020, έχει παρέλθει ενάμιση έτος και οι αγρότες ακόμη περιμένουν να τους καταβληθούν οι σχετικές ενισχύσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να καταβληθεί στους ως άνω αγρότες η παραπάνω οικονομική ενίσχυση, που τόσο καιρό περιμένουν, προκειμένου να μπορέσουν να βιοποριστούν;»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version