home design

Δεν βλέπει κανένας στο Πόρτο Χέλι τους σταρ του Χόλιγουντ

Στο Πόρτο Χέλι, από τις Σπέτσες, επέστρεψαν από την προηγούμενη Παρασκευή συνεργείο και ηθοποιοί τού «Στα μαχαίρια 2», όπου και συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτά πηγαίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και μάλιστα θεωρούνται αρκετά επιτυχημένα, γεγονός που έχει χαρίσει ικανοποίηση στον σκηνοθέτη Ράιαν Τζόνσον και την ομάδα των συνεργατών του. Κι ας φύσαγε κάπως έντονα στις Σπέτσες όταν το συνεργείο έπιασε δουλειά. Αυτό με τη σειρά του έχει δημιουργήσει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα σε όλα τα επίπεδα εργασίας για την ταινία, παρά τα μεγάλα ωράρια και τις αυξημένες απαιτήσεις από την πλευρά των ανθρώπων της αμερικανικής παραγωγής.

Οι μισοί Ελληνες

Σημειώστε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται περί τα 300-350 άτομα για την ταινία σε όλες τις ειδικότητες, μισοί εκ των οποίων είναι Ελληνες. Οι υπόλοιποι είναι Αμερικανοί και Σέρβοι, καθώς εταιρία της βαλκανικής χώρας έχει αναμιχθεί στην παραγωγή. Τα γυρίσματα στις Σπέτσες θα διαρκέσουν όλο τον Ιούλιο και στη συνέχεια το πολυμελές συνεργείο θα ταξιδέψει στη Σερβία για να πραγματοποιηθούν εκεί τα γυρίσματα σε εσωτερικούς χώρους.

Προς το παρόν τα γυρίσματα στο Πόρτο Χέλι γίνονται στους εξωτερικούς χώρους του υπερπολυτελούς θερέτρου Amanzoe κι εκεί βρίσκεται εγκατεστημένο το base camp της παραγωγής με τα κοντέινερ του εξοπλισμού και όλα όσα χρειάζονται για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Μιλάμε φυσικά για ένα τεράστιο camp που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας. Αλλωστε μόνο το ποσό που δαπάνησε το Netflix (σχεδόν 450 εκατ. δολάρια) για να αποκτήσει τα δικαιώματα των «Στα μαχαίρια 2 και 3» λένε πολλά για το κόστος της παραγωγής.

Ασφαλώς και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Πόρτο Χέλι δεν βλέπουν πουθενά στο δρόμο τους συνεργεία και κάμερες. Ολα τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε ιδιωτικούς χώρους όπου η πρόσβαση δεν επιτρέπεται. Προφανώς και για λόγους ασφάλειας λόγω COVID-19 αποφεύχθηκαν τα γυρίσματα σε δημόσιους χώρους. Η παραγωγή δεν θέλει να διακινδυνέψει στο ελάχιστο μια τυχόν διακοπή ή καθυστέρηση των γυρισμάτων λόγω κορονοϊού και κατά συνέπεια τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι άπαντες κάνουν μοριακά τεστ σχεδόν μέρα παρά μέρα και μέχρι τώρα η τήρηση των μέτρων έχει αποδώσει.

Οι ηθοποιοί επίσης είναι κλεισμένοι ο καθένας στο δικό του κατάλυμα, που έχει νοικιασθεί από την παραγωγή για την παραμονή τους, και δεν κυκλοφορούν σε κοινή θέα εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, που πληροφορίες τον θέλουν πολύ πιο γοητευτικό από κοντά σε σχέση με τις φωτογραφίες και τις ταινίες, είναι κλεισμένος σε μια βίλα 20 στρεμμάτων με γήπεδο τένις και γυμναστήριο. Ο Εντουαρντ Νόρτον είναι κι αυτός κλεισμένος στη δική του βίλα και «δεν μιλάει σε άνθρωπο».

Πίτσες και σουβλάκια είναι τα αγαπημένα του εδέσματα και τα τιμά δεόντως. Ο Ιθαν Χοκ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι όπως αναμενόταν ο πιο προσιτός από όλους τους πρωταγωνιστές και μάλιστα δεν διστάζει να κάνει τις βόλτες του στην περιοχή όταν βέβαια το πρόγραμμα των υποχρεώσεών του το επιτρέπει.

Διατηρεί άλλωστε φιλική σχέση με τον Δημήτρη Μπιρμπίλη, που διευθύνει την εκτέλεση της παραγωγής από την ελληνική πλευρά, ο οποίος είναι ο σύντροφος της Ζιλί Ντελπί, συμπρωταγωνίστριας του Ιθαν Χοκ στην τριλογία του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ «Πριν το ξημέρωμα», «Πριν το ηλιοβασίλεμα» και «Πριν τα μεσάνυχτα». Το τελευταίο, όπως όλοι θυμόμαστε, είχε γυρισθεί στη Μεσσηνία, στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου και την Καρδαμύλη.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η ικανοποίηση των ξένων εταιριών παραγωγής για τα γυρίσματα που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι έκδηλη και οι συζητήσεις στο Πόρτο Χέλι αναφέρουν ότι από το φθινόπωρο αναμένεται να δούμε και άλλες μεγάλες παραγωγές να πραγματοποιούν γυρίσματα τόσο στην περιοχή όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

eletherostypos.gr (Κώστας Ζαλίγκας)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version