home design 800x400

Ποιος δήμος της Πελοποννήσου απειλείται άμεσα με λειψυδρία

Το πρόβλημα της λειψυδρίας πρόκειται να απασχολήσει σίγουρα αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου -μεταξύ των οποίων και την Αργολίδα- τα επόμενα χρόνια, όπως άλλωστε έχουν δείξει σχετικές έρευνες, που κάνουν λόγο ακόμα και για ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών. Όμως υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι πιο άμεσο, καθώς κινδυνεύουν να ξεμείνουν εντελώς από νερό λόγω παρατεταμένης ανομβρίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, ο οποίος απευθύνει έκκληση προς τους δημότες του, να σταματήσουν την άσκοπη κατανάλωση νερού -παρά μόνο για οικιακή χρήση- και προειδοποιεί σε μελλοντικές διακοπές υδροδότησης, εξηγώντας τους λόγους, σε ανακοίνωσή του:

«Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, η περιοχή μας θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας. Η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα είναι ιδιαίτερα χαμηλή και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην επάρκεια νερού.

Από τα δημοτικά δίκτυα ο Δήμος παρέχει νερό αποκλειστικά για οικιακή χρήση.

Παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου μας να κατανοήσουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα και να σταματήσουν την άσκοπη κατανάλωση που αφορά σε άρδευση κήπων και ελαιοδένδρων, από το δίκτυο ύδρευσης, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως είναι παράνομο και διώκεται ποινικά.

Η άσκοπη κατανάλωση αφενός αυξάνει την ζητούμενη ποσότητα πέντε φορές από την απλή οικιακή χρήση και αφετέρου επιβαρύνει τα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις γεγονός που θα οδηγήσει σε μελλοντικές διακοπές υδροδότησης».

Σχόλια

Exit mobile version