home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η κηδεία της μικρής Αναστασίας στην Καλαμάτα και η τρυφερή επιθυμία της οικογένειας

Η είδηση του θανάτου της μικρής Αναστασίας, σκόρπισε τη θλίψη σε όλη τη χώρα. Η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, ωστόσο άφησε την τελευταία της πνοή στην κλινική του Τέξας, όπου βρισκόταν για θεραπείες.

Η Έρρικα Πρεζεράκου, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, έκανε γνωστό πως η κηδεία του κοριτσιού θα τελεστεί την Κυριακή στην Καλαμάτα, ενώ μετέφερε και την επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων να δημιουργηθεί ένας κήπος στη μνήμη της.

Η επιθυμία της οικογένειας

«Ο αποχαιρετισμός της νεράιδας μας ,της Αναστασίας μας ,θα γίνει στη Καλαμάτα την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 17.00 στην εκκλησία της Υπαπαντής.
Επειδή όλοι συνδεθήκαμε με βαθιά αγάπη για αυτό το αγγελούδι νοιώσαμε η οικογένεια αντί για στεφάνι να της φτιάξουμε ένα κήπο που ο καθένας μας να της έχει προσφέρει ένα κομμάτι ζωντανό (ένα φυτό-λουλούδι -δεντράκι) που θα ριζώσει που θα φυτευτεί εκεί και θα μεγαλώσει σε αυτό το κήπο και που θα έχει εκεί πάντα την αγάπη μας για αυτό το πλασματάκι που έφυγε νωρίς.
Το γραφείο του κυρίου Πάνου Σκλια (Sklias Funerals) έχει αναλάβει τον «κήπο της Αναστασίας», στο τηλ. 210808800 & 2109810110 ή www.sklias.com, θα βοηθήσουμε με αγάπη να οργανωθεί και να ανθίσει ο κήπος της. Να σας έχει ο Θεός καλά», ανέφερε η Έρρικα Πρεζεράκου στη δημοσίευσή της.

Το χρονικό και η τραγική κατάληξη

Το κοριτσάκι διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο στο νευρικό κεντρικό σύστημα του εγκεφάλου και η οικογένειά της έκανε τα πάντα για να θεραπευτεί.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ταξίδεψαν στο Τέξας προκειμένου να υποβληθεί το κοριτσάκι σε θεραπεία ενός ειδικού κέντρου, όπου είχαν νοσηλευτεί και άλλα παιδιά με την ίδια πάθηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελπίδες που έδιναν οι Έλληνες γιατροί στο μικρό κορίτσι για να ζήσει, ήταν λίγες, με τους γονείς του παιδιού να αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική, προκειμένου η Αναστασία να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Η διάρκεια του ταξιδιού μεγάλη, όσο και το κόστος του. Έτσι είχε ξεκινήσει μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia. Το κύμα αλληλεγγύης ξεκίνησε, συγκεκριμένα, από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Οι κουμπαράδες που στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν, ενώ την ίδια στιγμή σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το ποσό των 700.000 ευρώ.

Η Έρρικα Πρεζεράκου, είχε πολλές φορές μιλήσει δημόσια για την ανιψιά της και είχε απευθύνει έκκληση σε όλους να προσεύχονται γι’ αυτή. Σε συνέντευξή της είχε αναφέρει μάλιστα πόσο δύσκολη ήταν η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου λέγοντας πως μόνο εννέα παιδιά έχουν επιζήσει σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis