home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΤαξίδια

Μία παραδεισένια όαση στην Ορεινή Κορινθία για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης

Το Ρέμα των Μύλων είναι μία φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και γεφυράκια

Η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει αυτή την τοποθεσία είναι, παράδεισος. Το Ρέμα των Μύλων είναι μία φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και γεφυράκια, που προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό – έκπληξη το οποίο απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από το παραθαλάσσιο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Ο λόγος για την ιστορική Ζαχόλη ή Ευρωστίνα, όπως ονομάζεται σήμερα.

Το χωριό

Μια υπέροχη διαδρομή, μέσα από ένα πυκνό δάσος με μαύρη πεύκη και ελαιώνες, θα οδηγήσει τον επισκέπτη στο οροπέδιο της Ζάχολης, όπου θα αντικρίσει ένα παραδοσιακό χωριό γεμάτο βρύσες, αλώνια και ξωκλήσια.

Η Ζάχολη έχει μεγάλη ιστορία, καθώς προϋπάρχει του έτους 1500 και μεταξύ άλλων ανέδειξε δύο σπουδαίους οπλαρχηγούς του 1821, τον Παναγιωτάκη Γεραρή και τον Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη. Έχει υψόμετρο 700 μέτρα και απέχει 70 χιλιόμετρα από την Κόρινθο, 122 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και γύρω στα 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Με το που μπαίνεις στην Ευρωστίνα ξεπροβάλλει ο ιστορικός ναός του Αη Γιώργη του 1811, με τους 17 του τρούλους, μέσα σε μια υπέροχη αυλή γεμάτη παραδοσιακές βρύσες και επτά κυπαρίσσια που η ιστορία τους ξεκινάει λίγο πριν την Επανάσταση του 1821.

Η ατραξιόν

Το Ρέμα των Μύλων είναι ένας ειδυλλιακός χώρος που ο καθένας μπορεί να αισθανθεί και να νιώσει το μεγαλείο της φύσης.

Περίπατος με αρκετά μονοπάτια πολύ εύκολα προσβάσιμα για χαλάρωση και ηρεμία, με μικρούς καταρράκτες και λίμνες που μπλέκουν των ήχο τους με το κελάηδημα των πουλιών.

Χωρίς κανένα βαθμό δυσκολίας μπορείς να περιηγηθείς στο δάσος και να βρεθείς απ άκρη σε άκρη του χωριού Ζαχόλη (Ευρωστινη). Απο τη μια λιμνούλα με πάπιες και τρεχούμενα νερά μες το καταπράσινο δάσος απο την άλλη κρυοπηγή με ένα μονοπάτι βγαλμένο απο παραμύθι. Απλά ένας πανέμορφος και ιδανικός προορισμός για όλους.

Βίντεο: DroneDays gr

Περιπλάνηση και απόλαυση

Η περιπλάνηση αυτή στο ονειρικό φυσικό τοπίο, οφείλει να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στην κοντινή Παναγία των Καταφυγίων ή Καταφυγιώτισσα. Ένα μικρό εκκλησάκι, σκαρφαλωμένο και σμιλεμένο στον βράχο, με άπλετη θέα που φθάνει μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο.

Και τέλος μην ξεχάσετε να τιμήσετε δεόντως τις ταβέρνες του χωριού για τα θεϊκά τους παϊδάκια από ντόπια κρέατα και για την φημισμένη φασολάδα από τα βραβευμένα «Ζαχολίτικα φασόλια».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button