home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καύσωνας: Μικρό διάλειμμα από τα 40αρια και μετά ξανά «κόλαση» μέχρι και την Παρασκευή

Παραμένει ζεστός ο καιρός, καθώς υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη τη χώρα, και το Σάββατο 26 Ιουνίου, με τα Αρφαρά στη Μεσσηνία να καταγράφει την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα, καθώς έφτασε τους 42,9 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, οι 8 υψηλότερες τιμές που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Για λίγο καιρό ξαποσταίνει και μετά προς τη δόξα τραβά

Ο καύσωνας θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα -μιλάμε για πτώση λίγων βαθμών Κελσίου, όχι… δροσιά- κι έπειτα αναμένεται ξανά «κόλαση» μέχρι και την επόμενη Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα.

Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 39 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Καλλιάνος: Ο καύσωνας θα… επανέλθει!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από την προσεχή Τρίτη έρχεται και νέο κύμα καύσωνα στη χώρα και όλα δείχνουν πως η ταλαιπωρία… θα είναι διαρκείας.

Την Κυριακή ίσως να εμφανιστούν τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ την Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς στα κεντρονότια της χώρας. Από Τρίτη, έρχεται νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Σάκης Αρναούτογλου: Αφόρητη ζέστη για 48 ώρες και νέος καύσωνας από Τρίτη

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει για τις επόμενες 48 ώρες και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος επίσης μιλά για… επιστροφή του καύσωνα από την προσεχή Τρίτη και έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ανεπαίσθητη πτώση της θερμοκρασίας και από την Τρίτη θα έχουμε εκ νέου 40άρια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis