home design

Τάσος Λάμπρου: Τρία επίκαιρα σχόλια με αποδέκτη τη δημοτική αρχή Ερμιονίδας

Ο Τάσος Λάμπρου, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ, θέτει τρία επίκαιρα σχόλια και πιο συγκεκριμένα:

«ΣΧΟΛΙΟ 1: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ – ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ;

Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου μας με τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, για την απόδοση του ειδικού τέλους ΑΠΕ υπέρ των οικιακών καταναλωτών των Κοινοτήτων Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας. Δεσμεύτηκε η αρμόδια Διεύθυνση Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα η αποπληρωμή του τέλους στους δικαιούχους καταναλωτές. Δυστυχώς έχουν περάσει 3 μήνες και οι καταναλωτές ακόμη περιμένουν … Μείναμε στις υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις τους δεν πήραν τον δρόμο της άμεσης υλοποίησης. Αξίζει το θέμα να ξαναέρθει στην επιφάνεια, να ξαναέρθει στην επικαιρότητα και η Διεύθυνση Ενέργειας να τηρήσει τα προβλεπόμενα σύμφωνα με όσα ανέφερε στην επιστολή της προς τον Δήμο Ερμιονίδας από τις 13/04/2021.

Οι καταναλωτές εύλογα διαμαρτύρονται για την μεγάλη καθυστέρηση, που είναι μία καθυστέρηση ετών. Το ανταποδοτικό τέλος για να έχει μέγιστη χρησιμότητα απαιτείται να ανταποδίδεται σε επαναλαμβανόμενα τακτικά διαστήματα για να έχει λειτουργικότητα πρέπει να καταβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις των Υπουργικών Απαφάσεων. Φτάνουν πλέον οι μεγάλες καθυστερήσεις που ακυρώνουν την σημασία αυτού του ανταποδοτικού τέλους.

ΣΧΟΛΙΟ 2: Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΏΝ ΔΡΟΜΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Ήδη βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και το παραλιακό οδικό δίκτυο, αν και έχουν γίνει σοβαρές παρεμβάσεις, σε πάρα πολλά σημεία είναι τραγικά επικίνδυνο. Ζητώ από τη διοίκηση του Δήμου και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες την άμεση παρέμβασή τους για να μην έχουμε σοβαρά ατυχήματα από τους επικίνδυνους ελιγμούς των οδηγών για να αποφεύγουν λακούβες και άλλες επικίνδυνες οδικές κακοτεχνίες που έχουν προκύψει αυθαίρετα σε πολλά σημεία της δημοτικής οδοποιίας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε τις συνέπειες που θα έχει ο Δήμος μας αν συμβούν ατυχήματα, με υπαιτιότητα του οδικού δικτύου.

ΣΧΟΛΙΟ 3: Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ

Σιγά- σιγά επανερχόμαστε στην νέα κανονικότητα, θα ξανακερδίσουμε την νέα κανονικότητα, θα συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις. Απαιτείται όμως να μάθουν οι αιρετοί, και ιδιαίτερα η Πρόεδρος της Κοινότητας Διδύμων, όταν πραγματοποιούν μία εκδήλωση μνήμης στην Κοινότητα τότε να προσκαλούν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και να γνωστοποιείται η πρόσκληση στα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά του Νομού μας. Πρέπει να προσκαλούνται όλοι και με σωστό τρόπο. Κατανοητό;»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version