home design 800x400

Κοσμάς: Ξεσηκώνονται για τις ανεμογεννήτριες και μαζεύουν υπογραφές

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Πάρνωνα έχει προκαλέσει αναστάτωση σε μερίδα του κόσμου. Την Κυριακή, στην πλατεία του Κοσμά Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων μετά από πρόσκληση   του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας,  των  Προέδρων και Κοινοτικών Συμβουλίων Κοσμά και Καρυών. Στόχος να ενημερωθεί ο κόσμος για τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργήσουν οι ανεμογεννήτριες στην περιοχή και να μαζευτούν υπογραφές κατά της εγκατάστασής τους. Επίσης, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα.

Στη  συγκέντρωση, μαζεύτηκαν υπογραφές  και αποφασίστηκε πλατιά εξόρμηση για τη συγκέντρωση και άλλων επιπλέον  υπογραφών, που θα αποτελέσει  ένα γερό όπλο στις συναντήσεις-παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο.  Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα  θεωρεί πως με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στους ορεινούς όγκους στην Πελοπόννησο, θα δεσμευτούν και θα καταστραφούν χιλιάδες στρέμματα δάσους, θα προκληθούν ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο μικροκλίµα της περιοχής, στη χλωρίδα και στην  πανίδα.

Όπως αναφέρει η ‘’Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ’’, μέσω αυτών των ενεργειών,  θεωρούν μεταξύ άλλων πως θα επέλθει  Ενεργειακή φτώχεια για το λαό µε την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, υποσυντήρηση των δικτύων που συχνά πυκνά οδηγεί σε πυρκαγιές ή σε διακοπές ρεύματος αλλά και καταστροφή του περιβάλλοντος .

Στο κείμενο που υπογράφεται, αναφέρεται ακόμα: ‘’ Ο τεράστιος όγκος εκσκαφών – εκβραχισμών, τα εκατοντάδες χιλιάδες m3 μπετόν και σίδηρο και τα κουφάρια των ανεμογεννητριών, θα μείνουν για πάντα στον Πάρνωνα και στους άλλους ορεινούς όγκους στην Πελοπόννησο.

Η εκπομπή υποήχων θα επηρεάσει όχι µόνο την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, αλλά και την υγεία των ανθρώπων.

Η επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας στην περιοχή, δεν υπολογίζει δάση και δασικές εκτάσεις, ειδικές ζώνες προστασίας και φυσικού κάλους, αρχαιολογικούς πολιτιστικούς χώρους και παραδοσιακούς οικισμούς. Θα πλήξει ιδιαίτερα οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία, στην εστίαση και στον τουρισμό.

Εμείς θεωρούμε ότι, ο ενεργειακός σχεδιασμός και η αξιοποίηση όλων των πλούσιων ενεργειακών πηγών που διαθέτει η χώρα µας (ορυκτά καύσιμα, φυσικό αέριο, νερά, αέρας, ήλιος κλπ) πρέπει να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες (ρεύμα φθηνό για τα λαϊκά στρώματα) και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι’’.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΤΟΥΡΟΥΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Μια είναι η απάντηση απέναντι σαυτό τον εσμό της διαπλοκής που έχει διεισδύσει, με το αζημίωτο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Να μας βρίσκουν παντού μπροστά τους, ακόμη και με ένα μικρό προσωπικό κόστος, για να σώσουμε την πατρίδα μας και το περιβάλλον από τα νύχια αυτών των αρπακτικών-επενδυτών και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας όπως την παραλάβαμε εμείς οι λίγο παλαιότεροι. Και εμείς οι κυνηγοί που ανδρωθήκαμε πάνω στα αγέρωχα Ελληνικά βουνά να είναι σίγουροι ότι ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίσουμε.

Exit mobile version