home design 800x400

Δ.Σικυωνίων: Έφτασε η πρώτη χρηματοδότηση για την υδροδότηση του Διμηνιού

Πριν λίγο καιρό τη δημοσιότητα είχε απασχολήσει το θέμα της υδροδότησης της Κοινότητας Διμηνιού του δήμου Σικυωνίων, καθώς το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για κάποιες χρήσεις.

Ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος είχε τονίσει από τότε ότι αναζητούνται από το δήμο χρηματοδοτήσεις για το μεγάλο έργο της υδροδότησης της Κοινότητας. Μάλιστα προ ημερών σε συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο, αναζητώντας έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση της υδροδότησης έως ότου ολοκληρωθεί το συνολικό έργο.

Οι προσπάθειες του δημάρχου φαίνεται ότι έπιασαν τόπο καθώς το Σάββατο 12 Ιουνίου ανακοινώθηκαν ευχάριστες ειδήσεις.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών το ποσό των 500.000€ για την αποκατάσταση της υδροδότησης της κοινότητας Διμηνιού, το οποίο μαζί με την έκτακτη χρηματοδότηση που αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα αποκαταστήσουν την υδροδότηση της Κοινότητας, έως ότου ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Το ευχάριστο νέο ανακοινώθηκε σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον οποίο ευχαρίστησε διότι συνέβαλε τα μέγιστα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.  

Παράλληλα στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τα έργα που προγραμματίζονται ή και εκτελούνται στο δήμο Σικυωνίων, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Νίκου Ταγαρά και αφορούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, αποχετευτικά, ύδρευση, αντιπλημμυρικά, διάβρωση ακτών, διαχείρισης των υδάτων της λίμνης Στυμφαλίας και του φράγματος Ασωπού, σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας, κ.ά.

«Ο Νίκος Ταγαράς», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Σικυωνίων «έχοντας πολυετή εμπειρία ως αυτοδιοικητικός, κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα που ανακύπτουν στην αυτοδιοίκηση και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

Τον ευχαριστούμε θερμά, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή του και την αμέριστη στήριξη στο Δήμο», καταλήγει.

Σχόλια

Exit mobile version