home design 800x400

Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου: Ειδική ενότητα αφιερωμένη στον Ι.Καποδίστρια

Με ειδική ενότητα αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια αλλά και ειδικές αναφορές στο 1821 θα πραγματοποιηθούν φέτος το Σεπτέμβριο οι Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου.

O Πρόεδρος της Εφορίας Τιμής καθηγητής Στέλιος Περράκης με αφορμή την ανακοίνωση του θερινού προγράμματος του Δήμου Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ συμμετέχοντας και προετοιμάζοντας το μήνα Σεπτέμβριο σχολιάζει:

«Οι Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου 2021 θα λάβουν χώρα 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2021 και λόγω του επετειακού χαρακτήρα των 200 ετών από την Εθνεγερσία θα έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Η εκδήλωση διαρθρώνεται σε ένα «σπονδυλωτό» σχήμα εισηγήσεων, συζητήσεων, ομιλιών και άλλων δρώμενων.

-Ένα πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει τις καθιερωμένες πλέον παρουσιάσεις του ερευνητικού έργου Μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών.

-Σε μια δεύτερη ενότητα θα συζητηθούν σύγχρονα ζητήματα Διεθνούς Δικαίου, με αφετηρία δρώμενα της Ελληνικής Επανάστασης και την εξέλιξή τους στη διεθνή κοινότητα (π.χ. ζητήματα αυτοδιάθεσης λαών, επεμβάσεις, κυρώσεις κ.λπ.)

-Μία τρίτη ενότητα θα αφορά στην Ευρώπη και το μέλλον της, αλλά και μία αποτίμηση της 40χρονης πορείας της Ελλάδας στην ΕΕ

-Θα ακολουθήσουν ειδικές προσεγγίσεις για το «‘21» και την διεθνή θέση της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι

-Ειδική ενότητα θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Ευρωπαίο πολιτικό Ι. Καποδίστρια, στο έργο του και την προοπτική του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε μέρη της εκδήλωσης θα συμπράξουν η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων, η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης και οι Rencontres franco-helléniques des sciences interdisciplinaires, καθώς και Μέλη της Εφορείας Τιμής “Ναύπλιο 2021”».

Σχόλια

Exit mobile version