home design 800x400

Ναύπλιο: Μπόμπιρες έφτιαξαν μια Ελληνική σημαία με λουλούδια

Ο «Πράσινος Ιούνιος» συνεχίζεται στο Ναύπλιο με μία ακόμα περιβαλλοντική δράση να λαμβάνει χώρα χθες το πρωί στην οδό Ωνάση. Μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου φύτεψαν λουλούδια και σχημάτισαν με αυτά την Ελληνική σημαία στο πάρκο όπου βρίσκεται το άγαλμα του ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Κωνσταντίνου Κανάρη.

Η δράση έγινε με τη βοήθεια και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Πράσινος Ιούνιος

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πράσινος Ιούνιος» που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό από τις 4 Ιουνίου 2021 και για ολόκληρο τον Ιούνιο η ομάδα έργου περιβάλλοντος του ΔΟΠΠΑΤ τρέχει πιλοτικά διάφορες περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές δράσεις αλλά και παρεμβάσεις που έχουν ως κύριο στόχο τη σύνδεση των πολιτών και κυρίως των νέων παιδιών με ανεκτίμητες περιβαλλοντικές έννοιες και αξίες.

Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι η μέθοδος της εμψύχωσης, της παρουσίασης παραδειγμάτων, της ενεργούς συμμετοχής των παιδιών με δενδροφυτεύσεις στο αστικό περιβάλλον της γειτονιάς τους, ή σε χώρους αναψυχής του δήμου αλλά και με την δημιουργία ενός μεγάλου βοτανόκηπου στο χώρο του σταθμού.

Το Πρόγραμμα

Ακολουθεί το υπόλοιπο Πρόγραμμα Δράσεων του ΔΟΠΠΑΤ:

18/6/2021

Ώρα 10.30
Στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, ομιλία συζήτηση για το περιβάλλον, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη. Συμμετέχουν οι περιβαλλοντικές ομάδες του 2ου Γυμνασίου και των 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Ναυπλίου.

23/6/2021

Ώρα 17.30
Δενδροφύτευση στις Τοπικές Κοινότητες Πουλακίδας και Παναριτίου από την ομάδα περιβάλλοντος του ΔΟΠΠΑΤ και τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

25/6/2021

Ώρα 17.30
Δενδροφύτευση στις Τοπικές Κοινότητες Δρεπάνου και Βιβαρίου από την ομάδα περιβάλλοντος του ΔΟΠΠΑΤ και τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Ώρα 19.00
Καλλωπισμός στις εκβολές του ποταμού «Ασκληπιού» στην Κάντια

26/6/2021

Ώρα: 12:00
Συμβολική δενδροφύτευση στην οδό Αριστοτέλους Ωνάση έμπροσθεν και κατά μήκος της εισόδου του 2ου Λυκείου Ναυπλίου από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ.

30/6/2021

Ώρα 11.00
Περιβαλλοντική δράση στο μονοπάτι της Αρβανιτιάς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα θα πραγματοποιούνται:

  • εργασίες προκειμένου να λειτουργήσει ο βοτανόκηπος του δήμου μας.
  • φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών και δραστηριοτήτων στις σχολικές μονάδες του δήμου σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές ομάδες τους.
  • εθελοντικοί καθαρισμοί παραλιών σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

Παράλληλα, με το συμβολικό αντίτιμο του 1 ευρώ, παρέχεται η δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να δημιουργήσουν την δική τους πράσινη διαδρομή και να την ακολουθήσουν με τα ποδήλατα του ΔΟΠΠΑΤ – Cyclopolis.

Τέλος, με τα χρώματα της Ελλάδας θα ανθοστολιστεί το παρκάκι της Ωνάση χαιρετίζοντας τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας μας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Κατσαρός Αποστολος

    Άλλο ένα πυροτεχνημα όπως η φύτευση λουλουδιών στο άγαλμα του αγνώστου στρατιώτη. Σε 10 ημέρες όλα ξερα. Όσο για τον βοτανοκηπο με τι άδεια του ΚΑΣΕ, ΕΓΙΝΕ ο σχεδιαδμος? Το παραδειγμα του παρκου δεν σας έγινε μάθημα? Άλλο βοτανοκηπο και άλλο βοτανικός κήπος. Ποτιστεί το παρκο πρωτα και τον σταθμό και μετά τα λεμε

Exit mobile version