home design 800x400

Εξερευνώντας το μοναδικό ναυαγισμένο τσιμεντένιο πλοίο της Μεσογείου σε έναν επίγειο παράδεισο

Ποτέ άλλοτε ένας παράδεισος δεν ήταν τόσο κοντά, αφού δεν χρειάζεται να πάρετε πλοία και αεροπλάνα για να τον προσεγγίσετε, παρά μόνο το αυτοκίνητό σας. Ο λόγος για τα Λιχαδονήσια, που βρίσκονται μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Τα κατάφυτα νησάκια, με το απέραντο γαλάζιο, είναι το πολύτιμο μυστικό της περιοχής.

To σύμπλεγμα των επτά νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας, που τοποθετείται στο 426 πΧ και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Αποτελούνται από τη Μονολιά τη Μεγάλη Στρογγυλή, τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά, είναι κατάφυτο και εκεί βρίσκεται η παραλία μας με τα τιρκουάζ νερά και το καλά οργανωμένο beach bar.

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το ναυάγιο στα δυτικά του νησιού, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μία σειρά από ξέρες και γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα.

Πρόκειται για ένα Γερμανικό τσιμεντόπλοιο (ναυάγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), ένα πλοίο 25 μέτρων, κατασκευασμένο από τσιμέντο, που βρίσκεται καθισμένο στον αμμώδη βυθό.

Βίντεο: Up Stories

Σχόλια

Exit mobile version