Home design

Άρωμα γυναίκας: Βγάζουν ασπροπρόσωπο το Ναύπλιο

Σε δύο γυναίκες στηρίζει εφέτος το Ναύπλιο την περεταίρω προβολή της δημοφιλίας του, οι οποίες συνδυάζουν τον τομέα των πολιτιστικών εκδηλώσεων με το τουριστικό κομμάτι για την αύξηση των επισκεπτών, μετά από τις μακρές περιόδους καραντίνας.

Το άρωμα γυναίκας στα πολιτιστικά δρώμενα του Ναυπλίου, με τη συνεργασία της προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού Μαρίας Ράλλη και της αντιδημάρχου Τουρισμού Νάντιας Αναστασίου – Σμυρναίου είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός στοχευμένου πλήρους προγράμματος Θερινών δράσεων και εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, για όλο το καλοκαίρι.

Οι κυρίες Ράλλη και Αναστασίου έχουν στόχο να επεκτείνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και σε άλλες εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες, όταν ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση με τα μέτρα πρόληψης για την πανδημία.

Από τη συνεργασία τους το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ως αποτέλεσμα να συσχετιστεί το πολιτιστικό με το τουριστικό κομμάτι, βγάζοντας ασπροπρόσωπο το δήμο, μετά από μια μακρά περίοδο καραντίνας και περιορισμών. Μια περίοδο που ο ΔΟΠΠΑΤ μπορούσε να διοργανώνει μόνο διαδικτυακές εκδηλώσεις ή με μικρό αριθμό παρισταμένων.

Συνεργασίες

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επιτυγχάνεται η συνεργασία φορέων, συλλόγων και πολιτιστικών σωματείων της πόλης.

Όπως δηλώνει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη αναφερόμενη στο Επετειακό καλοκαίρι 2021, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι γιατί ακόμα παραμένουν ιδιαίτερες και πάντα τηρώντας τα πρωτόκολλα όλες οι εκδηλώσεις και ο,τιδήποτε οργανώνεται. Η κα Ράλλη αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως είπε, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα θεματικών εκδηλώσεων που αφορούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προσθέτοντας ότι «Έχουμε να ανακοινώσουμε ακόμα και εκδηλώσεις που είναι ήδη προγραμματισμένες σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και τα τοπικά διαμερίσματα».

Σημαντική ήταν η επισήμανση της κας Ράλλη ότι ο ΔΟΠΠΑΤ συνεργάστηκε για αυτό το αποτέλεσμα με πάρα πολλούς φορείς, όπως το πανεπιστήμιο, το υπουργείο Πολιτισμού, φορείς, συλλόγους, την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πολιτισμός και τουρισμός

Πόλος έλξης θα είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνεται το καλοκαίρι και για τουρίστες δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάντια Αναστασίου – Σμυρναίου: «Θα ήθελα να δηλώσω ότι σε συνεργασία πάντοτε με τους φορείς τουρισμού οι οποίοι είναι σε συνεχή συνεργασία μαζί μας παρουσιάζουμε με τον καλύτερο τρόπο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στη μελέτη την οποία ετοιμάζουμε έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στον πολιτιστικό τομέα τον οποίο θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού της πόλης μας. Είναι γνωστό ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στην προβολή και την ανάδειξη του τουρισμού μας. Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη, δίνουν ένα κίνητρο στον επισκέπτη να έρθει και να μείνει σε αυτήν.  Οι συμμετέχοντες και οι καλλιτέχνες είναι αυτοί που θα μεταφέρουν στις περιοχές τους τη φήμη της πόλης μας, και με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να προσελκύσουμε και άλλους τουρίστες».

Σχόλια

Exit mobile version